Aktivity školy

          • Prijímacie skúšky

          • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné

            Určenie formy prijímacej skúšky v školskom roku 2023/2024 pre školský rok 2024/2025

                 V súlade s § 65 bodom (2)  zákona MŠ SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní  (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v aktuálnom znení, po prerokovaní v pedagogickej rade určujem na prijímaciu skúšku v školskom roku 2023/2024 pre školský rok 2024/2025:

            forma prijímacej skúšky – písomná

            obsah prijímacej skúšky

            – základné učivo základnej školy z predmetov SJL, CJ pre študijný odbor 6323 K hotelová akadémia

            • súčasťou skúšky zo SJL bude aj diktát

            rozsah prijímacej skúšky

            • trvanie 60 minút pre každý predmet

            Podmienky prijímacieho konania pre školský rok 2024/2025 – sú zverejnené na https://hahe.edupage.org/a/prijimacie-konanie

            Termín prijímacej skúšky

            I. kolo –1. termín – 2.5.2024 -  štvrtok

            I. kolo – 2. termín – 6.5.2024 -  pondelok 

            • do 17.5.2024 zverejnenie výsledkov  - zoznam uchádzačov
            • do 22.5.2024 potvrdí SŠ uchádzač alebo ZZ  neplnoletého prijatie na vzdelávanie

            II. kolo – 18.6.2024 – utorok „B“ (zverejnenie konania 2. kola – do 6.6.2024)

            • do 21.6.2024 zverejnenie výsledkov
            • do 26.6.2024 potvrdí SŠ uchádzač alebo ZZ  neplnoletého prijatie na vzdelávanie

            Rozhodnutia sa doručujú len tým, ktorí neboli prijatí a tým, ktorých ZZ potvrdil prijatie.

            Počet prijímaných žiakov: študijný odbor:  6323 K hotelová akadémia -  30 žiakov

            V Humennom, 12. 02. 2024

                                                                                                                      Ing. Mariana Chudíková                                                                                                           riaditeľka školy

          • Exkurzia vo Vihorlatskej knižnici

          • Symbolicky v marci – v Mesiaci knihy, žiaci prvého ročníka Hotelovej akadémie v Humennom navštívili Vihorlatskú knižnicu v Humennom, ktorá si v tomto roku pripomína výnimočné jubileum – 100 rokov.

            Pod vedením skúsenej sprievodkyne si žiaci postupne prezreli jednotlivé oddelenia beletrie a odbornej literatúry. Sme presvedčení, že prehliadka knižničnej expozície bola pre našich študentov obohatením a mnohí z nich sa stanú jej stálymi návštevníkmi.

            Veď stále platí: „ Za všetko, čo je vo mne dobré, vďačím knihe.“

          • Milé prekvapenie k MDŽ

          • Študentský parlament sa rozhodol 8. marca prekvapiť všetky ženy na našej škole. Každej žene od pani riaditeľky cez učiteľky, kuchárky a upratovačky poblahoželali k ich sviatku a potešili ich malým, ale veľmi milým darčekom.

            Každej žene, gerbera, vyčarovala úsmev na tvári. Ďakujeme.

          • Ďakovný list

          • Bc. Diana Biliková, Švermova 145/6, Stakčín

             

                       

                        Ing. Mariana Chudíková,

                        Riaditeľka Hotelovej akadémie

                        Štefánikova 28

                        Humenné

             

                        Stakčín                                                               

                        13. 3. 2024

             

            Vec

            Poďakovanie

             

            Dobrý deň!

             

            V termíne od 12. 02. 2024 do 06. 03. 2024 mi bolo umožnené vo Vašej škole – Hotelovej akadémii Humenné, so sídlom: Štefániková 28, absolvovať priebežnú i súvislú pedagogickú prax v podobe hospitácie na vyučovacích hodinách a aj výučbe žiakov na Vašej škole.

            Konkrétne sa jedná o 4 hospitácie na vyučovacích hodinách a 2 výučby v rámci priebežnej pedagogickej praxe v zimnom semestri, a 4 výučby v rámci súvislej pedagogickej praxe v letnom semestri môjho štúdia, ktoré absolvujem na VŠ DTI v Dubnici nad Váhom, študijný odbor: Učiteľstvo a pedagogické vedy, študijný program: Učiteľstvo ekonomických predmetov.

                        Chcem sa Vám p. Ing. Chudíková Mariana ako riaditeľke Hotelovej akadémie v Humennom poďakovať za umožnenie realizácie mojej pedagogickej praxe v tejto škole.

            Poďakovanie posielam aj školiteľke p. Ing. Monike Krídlovej, ktorá mi pomáhala pri pedagogickej praxi, odpovedala na otázky v súvislosti s Hotelovou akadémiou Humenné, konkrétnymi študijnými predmetmi, vzdelávacími i mimoškolskými záujmovými aktivitami žiakov.

            Vďaka patrí aj Ing. Ivete Obšitníkovej, na hodine ktorej som realizovala výučbu odborného predmetu, i celému pedagogickému zboru za priateľskú atmosféru v zborovni.

            Na záver chcem zdôrazniť, že pri mnou realizovaných vyučovacích hodinách som zistila, že žiaci vďaka množstvu vedomostí, ktoré vlastnia, majú skvelé možnosti pre ich úspešné ďalšie kroky v živote.

            Ďakujem!

            S úctou                                                     

                                                          Bc. Diana Biliková

             

             

             

          • Srdce na dlani

          • Srdce na dlani bolo ústrednou témou cvičného banketu IV. AH. Ich zámerom bolo poukázať na budovanie lepších vzťahov, schopnosť podeliť sa so svojimi blízkymi so svojimi pocitmi, potrebami a myšlienkami. Mal to byť deň plný lásky, otvorenosti a empatie.

            S týmto zámerom tematicky vyzdobili odbornú učebňu na 9. poschodí. Pre pozvaných hostí pripravili menu a predviedli banketový spôsob obsluhy. Jednotlivé jedlá boli pripravené na veľmi vysokej úrovni, o čom svedčia aj nasledujúce fotky.

            S touto akciou boli spokojní nielen pozvaní hostia, ale i vyučujúci odborných gastronomických predmetov.

          • DEŇ SV. VALENTÍNA

          • Školský parlament zorganizoval na deň sv. Valentína veľký bohatý program. V dopoludňajších hodinách v telocvični prebiehal florbalový turnaj medzi triedami. Hralo sa systémom každý s každým. Vyhrala IV. AH, za najlepšieho hráča boli vyhlásení Dávid Kofira z V. AH , Viktória Majerníková z IV. A a najlepším brankárom sa stal druhák Viliam Seman.

            Veľmi populárnou je na tento deň valentínska pošta. Študenti môžu napísať niekomu blízkemu valentínku a hodiť ju do pripravenej schránky. Tú potom odovzdajú členovia školského parlamentu.

            Novou a pritom veľmi zaujímavou akciou bola akcia „Poteš svojho blízkeho“. V školskej reštaurácii Siesta sa zozbierali plyšáky, knihy a iné hračky. Tie si potom mohol ktokoľvek vybrať a darovať ju niekomu blízkemu, sestre, bratovi, kamarátke, priateľovi a možno aj spolužiakovi. Tak pre niekoho už nepotrebné veci, dostali druhý život.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na zorganizovaní dňa sv. Valentína na hotelovke.

             

          • Prednáška o šikane a kyberšikane

          • Školský parlament Hotelovej akadémie v Humennom dňa 7. februára 2024 zorganizoval ku Medzinárodnému dňu bezpečného internetu prednášku s preventistkouOR PZ por. Mgr. Katarínou Harvanikovou, ktorá prostredníctvom pútavej prednášky informovala študentov nielen o formách kyberšikany, ale poskytla im aj rady, ako postupovať v prípade, že sa stanú svedkom, resp. obeťou šikany. Zároveň im poukázala, že šikanovanie nie je iba neetickým správaním, ale aj trestným činom.

          • Tomáš Šudík – úspešný absolvent našej školy

          • Minulý týždeň sa na našej škole uskutočnila beseda s úspešným absolventom školy Tomášom Šudíkom, ktorej sa zúčastnili študenti od prvého po piaty ročník. Išlo o stretnutie s bývalým poslancom NR SR a poslancom miestneho zastupiteľstva, ale hlavne s úspešným podnikateľom v rámci projektu Podpora etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách.

            „Každá minúta, ktorú venujete niekomu inému, školskému parlamentu, občianskym združeniam, neziskovým organizáciám, znamená veľký prínos nielen pre nich, ale aj pre Vás“, začal svoju besedu s našimi študentmi. Ide nielen o efektívne využitie voľného času, rozvoj zručnosti, obohatenie seba samého a neustále zdokonaľovanie sa.

            Nezabudol pripomenúť, že potencionálneho zamestnávateľa zaujíma len zamestnanec, ktorý je aktívny, neustále na sebe pracuje, rozširuje si svoje obzory. Aj on naštartoval svoje aktivity najprv ako člen školského parlamentu, neskôr ako jeho predseda. Práca v školskom parlamente je tým najlepším začiatkom pre úspešnú kariéru.

          • Stredoškolská liga v elektronických šípkach

          • 24. januára sa žiaci školského internátu zúčastnili stredoškolskej ligy v elektronických šípkach. Dievčatá Veronika Kovach, Bianka Popovičová a Katarína Marcinová získali druhé miesto. Štvormiestne družstvo chlapcov Milan Marcin, Martin Rustič, Dominik Maliňák a Matúš Misar zvíťazili vo svojej kategórii, vyhrali prvé miesto. Dievčatám a chlapcom srdečne blahoželáme.

          • SÚŤAŽ - Poker CUP 2023

          • Druhý ročník turnaja stredných škôl humenského okresu sa uskutočnil 21.12.2023. Zúčastnilo sa ho päť škôl, každú školu reprezentovalo štvorčlenné družstvo.

            Výsledky :

            1. SOŠT „A“                                    46 b.
            2. Hotelová akadémia                      31 b.
            3. Gymnázium AGLS                      29 b.   
            4. SOŠ obchodu a služieb                15 b.
            5. SOŠT „B“                                    13 b.

            Žiaci našej školy obsadili krásne druhé miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Súťaž v tvorbe prezentácií

          • Dňa 19.12.2023 sa uskutočnila súťaž v tvorbe prezentácií pre žiakov piateho ročníka. Žiaci si mohli vybrať z 25 tém ako napr.: ochrana životného prostredia, mládež a jej svet, škodlivosť fajčenia na ľudský organizmus, sviatky, zvyky a tradície, cestujeme po Európe, závislosť na počítačoch a sociálnych sieťach, umelá inteligencia, hackari a počítače...

            Cieľom súťaže bolo prehĺbiť záujem študentov o multimediálnu komunikáciu tvorbou krátkych prezentácií vytvorených programom Power Point. Žiaci museli ukázať zručnosti ako pri tvorbe prezentácie, tak aj schopnosť presvedčivo predniesť svoje názory a pohotovo argumentovať pred spolužiakmi.

            Všetci súťažiaci svoju úlohu zvládli na výbornú, originálne a pútavo obhajovali svoje práce.

          • Cvičný raut „Čaro Vianoc“

          • Žiaci III. BH si najkrajšie sviatky roka - Vianoce, pripomenuli zorganizovaním cvičného rautu. V stredu v školskej reštaurácii Siesta zavládol duch Vianoc. Vianočný stromček, vianočné dekorácie a svetielka ohromili pozvaných hostí, ktorými boli žiaci III. AH a učitelia odborných gastronomických predmetov.

            Pripravili rolády, šaláty, z kuracieho mäsa soté, rezne, špízy a samozrejme múčniky. Nezabudli ani na nealkoholické, teplé a miešané nápoje.

            Touto akciou si žiaci III. BH preverili svoje teoretické vedomosti z odborných gastronomických predmetov a pozvaní hostia mali neopakovateľný gastronomický zážitok.

          • Beseda s pracovníkmi VÚB banky

          • V rámci zvyšovania finančnej gramotnosti žiakov aj v tomto školskom roku sme zrealizovali besedu s pracovníčkami  VÚB banky. Beseda bola zameraná na ochranu vkladov, poskytovanie úverov, stanovenie podmienok pri poskytnutí úveru a na produkty banky.

            Besedy sa zúčastnili žiaci IV.AH a V.AH triedy. Jej cieľom bolo upevnenie učiva v predmetoch ekonomika, účtovníctvo a aplikovaná ekonómia.

          • Mikulášska párty

          • V tento čarovný predvianočný čas sa žiaci III. AH rozhodli pripraviť pre spolužiakov paralelnej triedy cvičný raut pod názvom „Mikulášska párty.“

            Raut sa konal v priestoroch školskej reštaurácie Siesta, ktorú tematický vyzdobili. Pripravili jedlá z teplej a studenej kuchyne, ako napr. rôzne druhy chuťoviek, rolád, šalátov a pien. Nechýbali ani sladké múčniky a miešané nápoje.

            Veríme, že hostia mali úžasný gastronomický zážitok z podávaných jedál a nápojov a žiaci III. AH si preverili svoje teoretické vedomosti pri organizácií takejto akcie.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 21.11.2023 sa konalo školské kolo olympiády v anglickom jazyku.Žiaci súťaźili v kategóriách 2.A-I.II ročník a 2.B-III.-IV.-V.ročník.Veľmi nás potešil záujem žiakov našej školy o súťaž v anglickom jazyku,kde žiaci preukázali svoje jazykové znalosti a zručnosti v náročnom teste a v komunikačných rolových úlohách.

            V kat.2.B sa umiestnili :

            1.Emma Gocová I.AH

            2.Timotej Labič I.AH

            3.Denis Desák I.AH

            Kat.2.B:

            1.Šimon Kasanič V.AH

             2.Ján Bardelčík IV.A

            3.Slávka Lisá IV.AH

            Všetkým našim súťažiacim srdečne blahoželáme a víťazi jednotlivých kategórií  budú reprezentovat Hotelovú akadémiu na obvodnom kole.Prajeme veľa úspechov.

          • „Koľko lásky sa zmestí do krabice“

          • projekt oslovil aj Hotelovú akadémiu v Humennom. Kolektív žiakov školy a školského internátu naplnil krabičky rôznymi maličkosťami, ktoré na Vianoce potešia ľudí žijúcich v domovoch sociálnych služieb v Humennom.

            Krabice od topánok bolo treba zabaliť do vianočného papiera a do každej k darčekom pridať aj nejaký milý odkaz, obrázok či pohľadnicu.

            Veríme, že tieto krabičky v tomto krásnom predvianočnom čase prinesú veľa radosti nejednému seniorovi.

            Všetkým darcom srdečne ďakujeme.

          • Srdce na dlani

          • Na našej škole sa už stalo tradíciou, že sa študenti a zamestnanci zapojili do celoslovenskej akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok“. Ukázali svoje srdce na dlani, že v tento predvianočný čas dokážu myslieť nielen na seba. A tak niečo sladké, slané, voňavé, mäkké a teplé v nádherné vyzdobených krabičkách poteší seniorov v domovoch sociálnych služieb.

          • Šikana – kyberšikana, ako ju poznáme?

          • Dňa 22. 11. 2023 sa na Hotelovej akadémii v Humennom uskutočnila preventívna prednáška zaoberajúca sa témou šikany a kyberšikany. Tejto aktivity sa zúčastnili študenti prvého a druhého ročníka. Lektorom tejto prednášky bol Mgr. Michal Horváth, zástupca Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Veľkú zásluhu na realizácii tohto projektu mala aj Mgr. Jana Buričová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom, ktorá sa venuje ochrane detí pred násilím.

            Dnešná mládež žije vo svete sociálnych sietí a preto je veľmi jednoduché spadnúť a podľahnúť potenciálnym nebezpečenstvám tohto fenoménu. Na prednáške rozprávali študenti o problémoch šikany a kyberšikany a jej prejavoch v praxi. Sledovali aj krátke ukážky videí, kde poukázali, aké nebezpečné je písať si s niekým, koho nepoznáme, či posielať fotografie. Študenti sa dozvedeli aj to, čo robiť, ak vo svojom okolí zaznamenajú výskyt šikany.

            Na záver sa rozprúdila čulá diskusia a výmena postrehov a informácií medzi mladými ľuďmi. Veríme, že v takých aktivitách budeme na škole aj naďalej pokračovať. Ďakujeme všetkým zúčastneným.

                                                                                    PaedDr. Iveta Dubecká, koordinátorka prevencie

          • Deň študentstva na hotelovke

          • 16. novembra sme na našej škole oslávili Deň študentstva. Na prvej vyučovacej hodine triedni učitelia diskutovali so svojimi žiakmi o tomto sviatku, zaspomínali na rok 1989 a nežnú revolúciu.

            Potom sa jednotlivé triedy zúčastnili postupne jednotlivých sprievodných akcií. Niektorí sa zúčastnili mixvolejbalového turnaja v telocvični. Na palubovke hrali dvaja chlapci a dve dievčatá. Bolo päť družstiev, ktoré hrali v systéme každý s každým. Vyhralo družstvo V. AH v zložení T. Štec, L. Mareček, S. Meždejová a V. Kovach.

            Iní navštívili školskú reštauráciu Siesta, kde sa konal študentský jarmok. Jednotlivé triedy si pripravili koláčiky, ktoré predávali spolužiakom, učiteľom a rodičom. Takouto formou sa prezentovala školská cvičná firma „Koláčiky od babičky“. Získané finančné prostriedky sa využijú pri organizovaní školského plesu.

            Tretiaci zase na deviatom poschodí usporiadali pre našich prvákov imatrikuláciu. Každý prvák musí prejsť tradičným rituálom. Museli predviesť svoju šikovnosť a zručnosť pri plnení rôznych úloh a v závere museli všetci prváci zložiť sľub.

            Pre druhákov a štvrtákov pripravili program ich triedne učiteľky. Využili tento čas a spoločne si pozreli film zo študentského prostredia.

            Veríme, že tento deň študentstva sa každému páčil a možno si ho zopakujeme aj na budúci školský rok.

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje