Aktivity školy

          • Odomykanie Domaše – Valkov

          •   Dňa 14. 05. 2016 sa naša škola zúčastnila na otvorení sezóny vodnej nádrže Domaša, „Odomykanie Domaše – Valkov“. Počas stretnutia účastníkov tejto akcie prebiehala súťaž vo varení „GUĽAŠU“. Na príprave „GUĽAŠU“ sa zúčastnili družstva z okolia Domaše, družstva zahraničných účastníkov a súťažne družstva stredných odborných škôl. Aj napriek zlému počasiu sa podarilo súťaž dokončiť a družstvo našej školy sa umiestnilo na treťom mieste.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

          • Cvičný Raut III.AH triedy – Exotická plavba

          •   Dňa 10. 05. 2016 žiaci III. AH triedy pripravili cvičný raut pre žiakov III. BH triedy. Žiaci si pripravili exotické druhy jedál teplej a studenej kuchyne ako napríklad: rôzne šaláty, rolády, jednohubky, chuťovky a tak isto nemohli chýbať sladké múčniky. Žiaci mohli ochutnať flambované ovocie alebo miešané nápoje. Celý raut sa niesol v duchu exotickej plavby po mori.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

          • Barmanský kurz

          •   V dňoch 02. 05. 2016 – 05. 05. 2016 sa na našej škole uskutočnil BARMANSKÝ KURZ, na ktorom sa zúčastnilo 13 žiakov našej školy. Kurz ako lektor viedol a zrealizoval prezident Slovenskej barmanskej asociácie Ján Šuchta.
            Okrem teoretických vedomostí museli žiaci počas kurzu zvládnuť techniku miešania nápojov, pripraviť známe nápoje podľa receptúr alkoholických a nealkoholických miešaných nápojov a tiež skúsiť namiešať nápoje podľa vlastných chutí. Pri príprave nápojov žiaci dbali na vystupovanie a prezentáciu hotového nápoja. Účastníci kurzu v závere preukázali potrebné vedomosti a zručnosti, ktoré nadobudli počas kurzu, absolvovaním skúšky, ktorá sa skladala z napísania testu a praktickej prípravy určeného nápoja. Všetci žiaci skúšku zvládli a získali CERTIFIKÁT, na základe ktorého môžu kvalifikovane pracovať na pozícii barmana v krajinách, ktoré sú členmi Medzinárodnej barmanskej asociácie. Za teoretické vedomosti a za zručnosť pri miešaní nápoja bola vecnou cenou ocenená žiačka Viktória Kertészová. Žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

          • Zápis žiakov do prvého ročníka

          • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov prijatých do prvého ročníka, že zápis prijatých uchádzačov sa uskutoční v dňoch 13. 05. - 17. 05. 2016 a 19. 05. - 20. 05. 2016 v čase od 10,00 - 15,00 hod. v miestnosti č. 404 na základe zápisného lístka, ktorý vydá príslušná základná škola.

          • Súťaž „Carpatia carving Cup 2016“

          •   Dňa 27.04.2016 sa žiaci našej školy zúčastnili súťaže vo vyrezávaní ovocia a zeleniny, 5. ročníka  „Carpatia carving Cup 2016“, na Spojenej škole vo Svidníku. Záštitu nad súťažou prevzal Luděk Procházka (CZECH CARVING STUDIO) zakladateľ, propagátor, lektor carvingu v ČR a SR a držiteľ zlatých medailí z prestížnych európskych a svetových súťaží.

            Úlohou súťažiacich bolo v časovom limite troch hodín zhotoviť prácu na ľubovoľnú tému s použitím melóna - free style pred zrakom hostí a prezentovať na výstavke hotovú prácu exponát (kompozíciu na ľubovoľnú tému.

            Adrián Boško  žiak IV. A triedy sa v oboch súťažiach umiestnil v zlatom pásme a Richard Kočík žiak III. A triedy v striebornom pásme.

            Našim žiakom gratulujeme a želáme ešte veľa takýchto úspechov.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

             

          • Stretnutie s anglickou poéziou

          •   Dňa 3. mája 2016 sa v učebni anglického jazyka uskutočnila súťaž v prednese anglickej poézie. Zúčastnení žiaci 1. a 3. ročníka predviedli svoje schopnosti a najmä odvahu predniesť poéziu v cudzom jazyku, čo je niekedy náročnejšie ako v materinskom jazyku.

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, snahu a odvahu a víťazom blahoželáme!

            1.miesto – Ďžurdženíková ( III. BH)
            2.miesto -  D. Peláková ( III.BH)
            3.miesto - R. Hnátová (III.BH)    

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

             

          • Raut 2016

          •    Dňa 21. 04. 2016 sa konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky pre V. BH. Žiaci zorganizovali raut  na tému Slovensko – moja vlasť. Raut sa konal na 9. poschodí. Žiaci triedy vyzdvihli prednosti Slovenska. Pozvaní hostia i maturitná komisia videli krásnu slovenskú prírodu, tradície, kultúrne i historické pamiatky a významné osobnosti Slovenska. Vystúpenie folklórneho súboru Chemloňáčik a prednes básne Annou Pipákovou nikoho nenechal na pochybách, že ide o oslavu našej vlasti. Pozvaní hostia mali úžasný gastronomický zážitok z podávaných jedál z teplého ai studeného bufetu. Flambované ovocie i  miešané nápoje pripravované barmanmi upútali pozornosť všetkých prítomných.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

             

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
        • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
        • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
        • IČO: 17078393
        • DIČ: 2021217231
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje