Aktivity školy

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Už tretí rok sa žiaci našej školy zapojili do akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ Žiaci I. AH a II. BH pod vedením pani učiteľky Moniky Krídlovej dokázali, že v tento predvianočný čas dokážu myslieť nielen na seba, ale aj na druhých. Naplnili krabice od topánok maličkosťami. A tak niečo sladké, slané, voňavé, mäkké a teplé určite poteší niekoho v domove sociálnych služieb.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 14.11.2022 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku.Tešili sme sa záujmu našich žiakov,ktorých sa zúčastnilo v súťaži 18.Súťažili v dvoch kategóriách 2A a 2B.Svoje vedomosti a jazykové zručnosti si overili v teste,ktorý pozostával z počúvania,čítania,používania jazyka a ústneho prejavu.V kategórii 2A sa umiestnili:

            1.Patrícia Pacolová II.BH

            2.Katarína Marcinová II.AH

            3.Fareeda Dilmohamed I.AH

            V kategórii 2.B

            1.Spencer Macinský V.AH

            2.Ján Bardelčik III.A

            3.Slávka Lisá III.AH

            Víťazom srdečne blahoželáme a žiaci ,ktorí sa umiestnili na prvom mieste vo svojej kategórii, nás budú reprezentovať dňa 19.1.2023 na okresnom kole.

            Prajeme veľa úspechov a šťastia.

          • Zelené stužky pre našich štvrtákov

          • Piatok, 2. decembra, bol slávnostným dňom pre našich štvrtákov. V humenskom kaštieli sa zúčastnili slávnostného odovzdávania maturitných stužiek. Po krátkom kultúrnom programe im triedny učiteľ Eugen Kudzej pripol zelenú stužku ako symbol dospelosti. Žiakom sa prihovorila riaditeľka školy Ing. Mariana Chudíková. Pripomenula im zodpovednosť, ktorú majú nielen voči sebe, ale aj rodičom a učiteľom. Súčasne im popriala veľa šťastia nielen pri zelenom stole, ale aj v ich v ďalšom živote. Po tejto oficiálnej časti potom nasledoval slávnostný obed v hoteli Alibaba.

          • Deň otvorených dverí – Mikulášska párty

          • Pozvánka

            Hotelová akadémia v Humennom pozýva žiakov, rodičov a výchovných poradcov na Deň otvorených dverí – Mikulášsku párty, dňa 8. decembra 2022 od 10. 00 do 13.00 hod. v budove školy.

             

            Žiakov a rodičov čaká prezentácia študijného odboru a veľa zaujímavých aktivít.

            Neváhajte, príďte sa pozrieť a možno získate informácie, ktoré Vám pomôžu správne sa rozhodnúť.

            Tešíme sa na Vás!
            Pozvanka_DOD.pdf

          • Podpora finančnej gramotnosti na hotelovke

          • Minulý týždeň sa na našej škole niesol v duchu financií. Realizovali sa aktivity na podporu finančnej gramotnosti. Triedy III. AH a III. A pod vedením p. Maleša si „zahrali“ hru Finančná sloboda. Ide o finančné plánovanie fiktivnej rodiny. Hráči – členovia rodiny uzatvárajú finančné produkty a čelia rôznym nástrahám z reálneho života. Takto sa študenti naučili a pochopili základné princípy fungovania finančných produktov.

            Naši štvrtáci a piataci boli prihlásení do projektu VR Generation za podpory Tatrabanky. Projekt pozostával z  edukatívnej časti rozdelenej do siedmich kapitol, ktoré museli študenti absolvovať. V závere bol pre žiakov pripravený krátky test, ktorým si overili získané vedomosti.

            Vieme, že vedomosti z finančnej gramotnosti, sú potrebné nielen pri štúdiu na našej škole, ale hlavne v každodennom živote. Takže takéto aktivity plánujeme realizovať aj v budúcnosti.

          • Imatrikulácia prvákov

          • Utorok, 15. novembra, bol dňom kedy naši prváci boli prijatí medzi hotelákov. Imatrikuláciu pre nich zorganizovali žiaci III. AH. Na deviatom poschodí vyzdobili miestnosť a pripravili pre nich úlohy, ktoré museli absolvovať, napr. lovenie jabĺk ústami z vody, čistenie a krájanie cibule, miešanie „originálnych drinkov“, ktoré obsahovali horčicu, olej, ocot, paradajkovú šťavu a pod. Nevyhli sa ani maľovaniu na tvár a to zubnou pastou a múkou. Po povinných súťažiach nasledovala zábava v podobe stoličkového tanca. V závere museli všetci prváci zložiť sľub prvákov, ktorý znel takto:

            Ja prvák sľubujem vám, že na hodinách pozor dám.

            Pripravím sa riadne, desiatu zjem každopádne.

            Písmenká a čísla úhľadne napíšem perom a nakloním ich vždy správnym smerom.

            Pravidlá slušného správania dodržím vždy a rád.

            Ak chcem byť s triednou kamarát, usilovať sa budem zvládnuť to sám.

            Sľubujem, že každé ráno pomôžem školníkovi pokosiť trávu a vrátničke spravím kávu.

            Sľubujem, že starším spolužiakom vždy podržím dvere, nech sa nikto .....

            TAK NA SVOJU PRVÁCKU ČESŤ PRISAHÁM!

             

            Takže, naši milí prváci, nezabudnite...

          • Zaujímavé expozície Vihorlatského múzea

          • Študenti prvého až štvrtého ročníka našej školy sa zúčastnili zaujímavých expozícii  vo Vihorlatskom múzeu v Humennom. Spoznali krásy prírody Horného Zemplína, rozšírili si poznatky z histórie a zo spôsobu života dobovej šľachty. Pri expozícii zo stavebnice Merkur sa vrátili o niekoľko rokov späť – do svojho detstva. Aj keď s touto stavebnicou sa hrali skôr rodičia študentov, určite boli prekvapení, čo všetko sa dá z nej vytvoriť.

          • Exkurzia v Múzeu vín

          • Triedy II. AH a II. BH  sa 9. novembra  2022 zúčastnili na exkurzii v Múzeu vín v Prešove. V historických priestoroch, 500 – ročných pivníc pod radnicou mesta Prešov, sa nachádza raj pre milovníkov vína. Expozíciu tvoria najmä fľašové vína zo všetkých kútov sveta.

             Žiaci si doplnili svoje poznatky z techniky obsluhy o postupy pri výrobe vína, jeho označovaní a správnom skladovaní. Odborný výklad bol obohatený aj o históriu najznámejšej oblasti u nás – tokajskej vinárskej oblasti.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          •     Aj v školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do celoslovenského projektu  Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý  už  11. rok  pre stredné školy organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Tohtoročná téma znela: Najlepší fantasy príbeh podľa mňa vyzerá takto...

                Na projekte sa zúčastnilo 30 žiakov našej školy. Cieľom projektu je podporiť  záujem o čítanie aj prostredníctvom výmeny záložiek medzi školami a aby čas strávený s knihou sa stal rovnako príťažlivý ako moderné voľnočasové aktivity. V tomto ročníku nám bola pridelená partnerská škola - Obchodná akadémia v Košiciach. Od žiakov partnerskej školy sme dostali nielen záložky, ale aj malé darčeky, ktoré nás veľmi potešili.

            Pozrite si ukážky najkrajších prác našich žiakov a žiakov partnerskej školy.

                 Ďakujeme všetkým zúčastneným a prajeme veľa krásnych čitateľských zážitkov.

             

          • Klenoty medzi hotelmi vo Vysokých Tatrách

          • Študenti tretieho a piateho ročníka v pondelok 10. októbra navštívili hotel Bellevue  v Starom Smokovci a Grand Hotel Praha v Tatranskej Lomnici. Ide o klenoty medzi hotelmi. Hotel Bellevue je kongresovým hotelom a Grand Hotel rodinným. Manažéri ukázali žiakom to najlepšie, čo môžu ponúknuť hosťom, od hotelových izieb, cez odbytové strediská a doplnkové služby. Kongresová hala o kapacite viac ako 500 miest s kompletným vybavením, slovenská reštaurácia, squash, bowling, wellness centrum a iné služby sú lákadlom pre kongresových hostí hotela Bellevue. Naopak budova zo začiatku 20.storočia, izby s nádychom histórie, wellness centrum na streche, mladomanželský apartmán sú skvostom Grand Hotela. A toto všetko mali možnosť vidieť žiaci na exkurzii v týchto hoteloch. Veríme, že získané informácie využijú v ďalšom štúdiu na našej škole.

          • Dary zeme Kujawského a Hornozemplínskeho regiónu

          • V dňoch 11. 09. - 17. 09. 2022  sa na našej škole realizoval projekt pod názvom Dary zeme Kujawského a Hornozemplínskeho regiónu, ktorý bol spolufinancovaný Európskym sociálnym fondom.

            10 našich a 10 poľských študentov sa zdokonaľovalo v oblastiach gastronómie, počítačovej techniky, histórie, spevu, hudby a tanca. Spoločne sme sa zúčastnili aj na hodine anglického jazyka a geografie.

            Naši žiaci pripravili jedlá z tradičnej kuchyne Hornozemplínského regiónu a poľskí študenti nám  predstavili Kujawský  región. Po odbornej stránke nás usmernila pani učiteľka Viera Pencáková a pani učiteľka Justyna Kopezynska. Pripravovali sme tatarčané pirohy, demikát, pohánkové rizoto, lievance s tvarohom, kačací vývar s mäsom a rezancami, pečenú kačicu, dusenú červenú kapustu, zemiakové lokše, kapustnicu a rôzne druhy šalátov a nátierok. Pod vedením pána učiteľa Eugena Kudzeja sme z uvedených jedál zostavili online kuchársku knihu.

            Už prvý deň sme sa zoznamovali netradičnou formou. Balóny  označené našimi menami rozhodli, s kým strávime nasledujúci týždeň. V poludňajších hodinách sme s úsmevom na tvári a s plnými bruškami spoznávali naše i poľské tradície, spoločne sme navštívili naše pamiatky.

            Samozrejme, nemohla chýbať hodina telesnej výchovy, prezentácia o bylinkách, správnom  skladovaní potravín a zdravom životnom štýle. Zábavou boli hodiny tanca a spevu. Celý program sme ukončili galavečerom.

            Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť na tomto projekte a získať tak cenné skúsenosti  a nezabudnuteľné zážitky a priateľstvá.   

          • Slávnostné odovzdávanie stužiek študentom V. AH

          • Je to už skoro 5 rokov, čo 22 párov nôh s roztrasenými kolenami prekročilo brány Hotelovej akadémie v Humennom. 22 prváčikov, ktorí nesmelo blúdili po chodbách a beznádejne hľadali učebne číslo 103 alebo 413. Za tie roky sa z nesmelých prváčikov stali legendárni piataci. Piataci, ktorí si  23. septembra 2022 prevzali v humenskom kaštieli  z rúk triednej učiteľky  Jany Baníkovej zelené stužky. Zelená stužka je dlhé roky symbolom nadeje a blížiacich sa maturít. V tento slávnostný deň ich okrem povzbudivých slov triednej učiteľky potešili aj úprimné slová pani riaditeľky Mariany Chudíkovej. Osobitný príhovor za kolektív V. AH mala žiačka Simona Babinská, ktorá sa v príhovore poďakovala hlavne triednej učiteľke za jej toleranciu a obetu. Počas týchto slov si uvedomili,  že koniec tejto životnej etapy sa blíži svetelnou rýchlosťou. Po odovzdaní stužiek sa celý sprievod maturantov a pozvaných hostí presunul na slávnostný obed  do hotela Merrys.

                                                                                                                    Simona Babinská, V. AH

          • Návšteva pamätných miest boja proti fašizmu "Realizované s finančnou podporou mesta Humenné"

          • Dňa 31. 08. 2022  sa zamestnanci našej školy zúčastnili ďalšej spoločnej aktivity, ktorej zámerom bola návšteva pamätných miest boja proti fašizmu, a to návšteva obcí Kalinov,  Medzilaborce, Čertižné a Habura. Spoločne sme si obzreli miesta, kde sú uložené ľudské ostatky vojnových obetí, miesta, ktoré pripomínajú udalosti 1. a 2. svetovej vojny.  Prehliadkou unikátneho typu pamiatok sme si pripomenuli skutočnosti - za akú cenu bola vykúpená naša sloboda a pripomenuli sme si tých, ktorí bojovali za slobodu nás všetkých.

          • Krásy nášho regiónu - Spoznávajme náš región "Realizované s finančnou podporou mesta Humenné."

          • Dňa 01. 07. 2022 sa zamestnanci Hotelovej akadémie v Humennom zúčastnili spoločnej aktivity, ktorej zámerom bolo lepšie spoznanie svojho regiónu. Cieľom ich putovania bola obec Zemplínske Hámre. Pri svojom putovaní  sa zamerali na históriu baníctva a železiarstva vo Vihorlatských vrchoch, na prezentáciu ľudovej architektúry, poľnohospodárstva a ľudových remesiel. Svoj čas spoločne strávili aj v gastronomickom zariadení penzión Luki a v športovo-rekreačnom areáli Barnova rika. Ukázanie tejto alternatívy - vidieckeho cestovného ruchu, by mali zamestnanci následne prenášať do svojej pedagogickej praxe a oboznamovať s nimi aj žiakov školy.

            Túto aktivitu sme zrealizovali vďaka poskytnutej dotácii z rozpočtu mesta Humenné na rok 2022.

          • BOLI SME ÚSPEŠNÍ

          • V mesiacoch január až jún sa na našej škole realizoval projekt „Spolu úspešnejší 2“. Cieľom projektu bolo upevnenie a systematizácia teoretických vedomostí žiakov piateho ročníka a rozvoj praktických zručností žiakov tretieho a štvrtého ročníka v odbore hotelová akadémia.

            Piataci využili získané vedomosti pri príprave na ústnu formu teoretickej časti maturitnej skúšky, ktorú zvládli. A tak po dvoch pandemických rokoch si mohli vyskúšať praktickú aplikáciu svojich vedomostí pred maturitnou komisiou. Veríme, že splnili nielen svoje očakávania, ale i očakávania svojich rodičov a vyučujúcich.

            Naši tretiaci a štvrtáci mali možnosť najprv precvičiť prípravu jedál teplej i studenej kuchyne, dezertov, flambovanie i miešanie nápojov. Svoje praktické i manažérske schopnosti si overili pri realizácie cvičného rautu, tretiaci pre štvrtákov a štvrtáci pre tretiakov.

            Niektoré pokrmy boli pripravené takmer na profesionálnej úrovni, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani vyučený kuchár.

            Cieľ projektu bol splnený a hoteláci sa stali úspešní!

          • Výsledková listina prijímacieho konania v študijnom odbore 6323 K hotelová akadémia pre šk. rok 2022/2023 - 2. kolo - 21. 06. 2022

          • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné    
                       
                   Výsledková listina prijímacieho konania - 2. kolo    
            v študijnom odbore 6323 K  hotelová akadémia pre šk. rok 2022/2023
                       
            Prijatí:        
            P. č. Kód žiaka na PS Body spolu Uchádzač vykonal PS    
            1. 51 121 úspešne    
            2. 52 92 úspešne    
            3. 54 67 úspešne    
            4. 53 46 úspešne    
                       
            V Humennom dňa 21. 06. 2022      
                       
                  Ing. Mariana Chudíková  
                            riaditeľka školy    
    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje