Aktivity školy

          • Olympiáda ľudských práv

          • Aj v tomto školskom roku si žiaci našej školy zmerali sily v školskom kole Olympiády ľudských práv, ktoré sa uskutočnilo dištančnou formou 15. 12. 2020. Zúčastnilo sa ho 40 žiakov, ktorí absolvovali písomný test zo Všeobecnej deklarácie ľudských práv a Ústavy Slovenskej republiky.

            Výsledky:

            1. miesto – Mária Sotáková (II. AH), Kristián Hnat (V. AH)   (100 %)

            2. miesto – Daniela Macejová (V. AH)   (93 %)

            3. miesto – Viktor Janitor (II. A), Sandra Lehetová (V. AH)  (87 %)

            Všetkým účastníkom ďakujeme za prejavený záujem a víťazom srdečne blahoželáme.

          • Koľko lásky sa zmestní do krabice od topánok?

          • Potešiť niekoho, kto nečaká darček

            sa v tento predvianočný čas rozhodli aj zamestnanci našej školy. Naplnili krabicu od topánok maličkosťami, ktoré určite potešia niekoho v domove sociálnych služieb. Možno to bude naozaj jediný darček, ktorý tieto Vianoce dostanú. Nie je to úžasné vložiť kúsok svojho srdca do malého darčeka?

          • S preukazom ISIC/EURO<26 môžeš mať Vianoce, aké si predstavíš. ;)

          • Vianoce plné dobrej nálady knihy od výmyslu sveta, hry, technologické vychytávky – Panta Rhei, Martinus, Brloh, Datart, Hej.sk, Alza.sk

            Chutné aj zdravé Vianoce sladkosti, pochúťky, termoobaly, vitamíny aj zubné kefky – Terno, Kraj, Ševt, natural-sk.sk, Curaprox

            Teplučké a štýlové Vianoce oblečenie, ponožky, parfumy, make-up – Reserved, Cropp, House, Fusakle (kupón v appke), Fann, blackcomb.sk

            Naše slovenské Vianoce ! ...skrátka vyrobené na Slovensku – Fusakle (kupón v appke), praveslovenske.sk

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Virtuálny svet je priestorom,v ktorom sa dnes stretávame,učíme a pracujeme.Aj školské kolo Olympiády v anglickom jazyku sa konalo dňa 1.12.2020 online.Naši žiaci preukázali svoje znalosti v náročných úlohách,ktoré museli zvládnuť v gramatike,slovnej zásobe,čítaní textu s porozumením a počúvaní.

            Oceňujeme všetkých účastníkov olympiády,ale vždy sú víťazi-úspešní riešitelia školského kola.

             Kategória 2A                                                Kategória 2B

            1.Richard Šamko I.AH                                 1.Lucia Bačinská V.AH

            2.Šimon Kasanič II.AH                                  2.Viktória Humeníková III.AH

            3.Lívia Škreptáčová II.AH                             3.Lukáš Hančuľák V.AH

            Srdečne blahoželáme!

            Víťazi kat.2A-Richard Šamko a kat.2B-Lucia Bačinská nás budú reprezentovať dňa 13.1.2021 na obvodnom kole,ktoré bude organizovať Gymnázium arm.gen.L.Svobodu v Humennom.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          •     Aj napriek pretrvávajúcej pandemickej situácii sme sa na začiatku školského roka znova zapojili do  celoslovenského  projektu  Záložka do knihy spája slovenské školy, ktorý  už  9. rok  pre stredné školy organizuje Slovenská pedagogická knižnica. Tohtoročná téma znela: Osobnosti slovenskej dramatickej tvorby - Ján Palárik, Ján Chalupka,

            J. G. Tajovský, Š. Králik, I. Bukovčan, I. Stodola, J. Solovič...

                Na projekte sa zúčastnilo 25 žiakov našej školy. Na hodinách slovenského jazyka a literatúry  žiaci vyrábali záložky rôznych tvarov a farieb. Slovenská pedagogická knižnica nám pridelila partnerskú školu Obchodnú akadémiu v Michalovciach.

             Oficiálne vyhodnotenie projektu bude koncom novembra zverejnené na webovom sídle Slovenskej pedagogickej knižnice. Ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalší ročník.

                Záložky našich žiakov

          • Projekt finančnej gramotnosti „Finančné zdravie“

          • V mesiacoch september až november sa na škole  Hotelová akadémia v Humennom realizoval projekt na podporu finančnej gramotnosti pod názvom Finančné zdravie. Cieľom projektu bolo prehĺbiť a upevniť poznatky pedagogických zamestnancov, rodičov a žiakov školy o Národný štandard finančnej gramotnosti tak, aby boli komplexne pokryté prioritné témy. Nadobudnuté poznatky mohli následne implementovať do výchovno-vzdelávacieho procesu v rámci teoretického i praktického vyučovania. Všetky aktivity projektu boli zamerané hlavne na praktickú aplikáciu získaných poznatkov, v rámci malého a stredného podnikania. Oslovili sme miestnych podnikateľov v oblasti gastronómie a hotelierstva, aby žiakom vysvetlili podmienky podnikania v tejto sfére. Išlo predovšetkým o bývalých absolventov školy, napr.

            p. Vranovského a p. Šudíka. Svoje teoretické vedomosti mohli žiaci všetkých tried využiť pri praktickej aktivite školskej cvičnej firmy „Koláčiky od babičky“. Žiaci školy  založili firmu, vytvorili obchodné meno, názov produktu, uskutočnili normovanie, kalkuláciu produktu, samotnú prípravu, následný predaj a propagáciu predaja.  Žiaci vytvorili a svojim učiteľom ponúkali svoj produkt pod názvom Sladké potešenie. Ponúkali makové pečivo, citrónové hviezdičky a orechové rožky v jednom balení. Tých nápadov na nové výrobky bolo viac, ale sa nezrealizovali v dôsledku zlej pandemickej situácii na Slovensku.

          • KOŽAZ 2020

          •  

            2.,5. a 6. októbra absolvovali žiaci III.AH triedy Kurz ochrany života a zdravia. V prvý deň sa v nevľúdnom počasí zoznámili s chránenou rezerváciou Gazdoráň, ktorá sa rozprestiera nad vodným dielom Starina. Odmenou im bol pohľad na úžasnú scenériu i dve statné jelenice. Po odvolaní semináru lektormi Červeného kríža SR a exkurzie Hasičského zboru v Humennom, kvôli opatreniam spojenými s vírusom Covid bol ďalší program realizovaný v škole. Žiaci riešili problémy prvej pomoci, ochrany zdravia a riešenie kritických situácií. 

          • Obrovský úspech Lukáša Marečka

          • Skvelý výsledok bežcov našej školy.

            Lukáš Mareček, žiak III.AH Hotelovej akadémie v Humennom, dňa 30. 9. 2020 získal prvé miesto v Cezpoľnom behu žiakov stredných škôl. Po zrelom taktickom výkone a drvivom finiši zdolal dvoch študentov Gymnázia Humenné a prekvapivo, no absolútne zaslúžene zvíťazil. Takto, hlavnou mierou prispel k druhému miestu družstva v súťaži chlapcov. Okrem Lukáša nás reprezentovali T. Štec (9. miesto),

            A. Turcovský (11. miesto), J. Lokšík (13. miesto), D. Kofira (19. miesto). Jediné dievča K. Maďariková z II. A triedy obsadila veľmi solídne 9. miesto.

            Všetci bežci nás svojimi výkonmi potešili a za ne im ďakujeme.

          • Bojujeme s Covidom

          •  

            Počas Európskeho týždňa športu 16. a 17. septembra sa študenti prvého a druhého ročníka Hotelovej akadémie zapojili do tohto športového sviatku turistickými pochodmi v okolí mesta Humenné. Cieľom pochodu bola mohyla grófky Vandernath. Pochod s názvom " Bojujeme s Covidom" bol našim príspevkom v boji s pandémiou.

             

          • ISIC karty – informácia na šk. rok 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí študenti!

            aby ste aj školskom roku 2020/2021 mohli využívať svoj preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy a výhody doma a v zahraničí je potrebné predĺžiť jeho platnosť.

             

            Obnovte si platnosť preukazu v dvoch krokoch:

            1. Zakúpte si známku ISIC

            priamo v škole – cena 10€,  v pracovný deň od 19.6.2020 v čase od 8:00 do 12:00 hod alebo na www.objednaj-preukaz.sk , cena 10€ + poštovné (známka Vám bude doručená domov)

            Každý študent, ktorý si obnoví platnosť preukazu známkou ISIC 09/2021, získa v septembri už tradičnú kupónovú knižku. Nachádzajú sa v nej kupóny s extra zľavami nad rámec bežných zliav. Platia do 17.11.2020.

            Informácie o predĺžení preukazu (zakúpenie známky ISIC) nájdete na www.isic.sk.

            1. Pošlite SMS na číslo 8844 v tvare

            TC medzera Priezvisko (uvedené na  preukaze) medzera číslo čipu (uvedené na  preukaze) – (meno uvádzajte ako na preukaze a bez diakritiky, príklad SMS: TC Mrkvicka 1042019005).  Cena 3€, 

            Následne priložte preukaz k terminálu, ktorý sa nachádza:

            1. v škole v pracovné dni:  od 19.6.2020 do 30.6.2020 medzi 8:00 – 12:00hod.
            2. Hlavná stanica ŽSR Humenné
            3.  SAD Humenné, a.s., Fidlikova 1, 066 43 Humenné, Prepravná pokladňa, +421 918 119 400
            4. alebo k verejne dostupnému terminálu, ich zoznam nájdete na www.preukazstudenta.sk.

            S platným preukazom budete môcť:

            • denne šetriť svoje vreckové a učiť sa efektívne nakladať s financiami
            • využívať zľavy na viac ako 150 000 miestach na Slovensku a vo svete, napríklad v kine, v e-shopoch, v autoškolách, pri nákupoch oblečenia, školských a športových potrieb, kníh, pri stravovaní, športovaní a cestovaní. Viac na www.isic.sk
            • uplatniť si nárok na ISIC paušál s výhodným balíkom mobilných dát. Viac na www.isicpausal.sk
            • uplatniť si nárok na celoročné cestovné poistenie. Viac na http://isic.sk/poistenie-istotka
            • mať jeden preukazako univerzálnu dopravnú kartu pre MHD, SAD aj vlakovú dopravu na žiacke cestovné po celom Slovensku. Viac na www.ubian.sk
            • využívať aj 75% zľavu na vlaky a medzimestské autobusy v Čechách celoročne, teda aj počas letných prázdnin (platí aj pre maturantov). Viac na www.isic.cz
          • Ako hoteláci cvičia počas karantény?

          • Ahojte hoteláci.

            Rozhodol som sa všetkých študentov HA v Humennom, a nielen ich, ale aj všetkých učiteľov, zamestnancov, priaznivcov  motivovať k telesnej aktivite. Nebudú tomu slúžiť len cvičenia, ktoré vám posielam ako súčasť hodín TŠV, ale aj články s fotkami čo robíte, čo robíme. Všetci tí, ktorí to bez pohybu nevydržia. Pravda, tak ako je to  dovolené. Doma, na dvore, v lese, vo vode, vo svojej posilňovni, prosto tak aby ste dodržali karanténne obmedzenia. Individuálne, maximálne dvaja, traja.

            No a ešte možnosť pre všetkých  cvičiť spoločne. Dokonca na celom svete!!!

            Stačí sa pridať na stránku podujatia, budúcu stredu 22.apríla o 14:30 byť online a zacvičiť si spolu s cvičiteľkou a športovými priateľmi z celého sveta.  

            Stránka podujatia je: https://www.facebook.com/events/1080597062310488/

             

            Tu sú teda prví odvážlivci :  Poznáte ich?

            Tak čakám vaše príspevky, zasielajte na volleyski@gmail.com

          • LYŽIARSKE KURZY 2020

          • Milí hoteláci, v toto nepríjemné obdobie, keď sedíme všetci doma, napriek krásnemu počasiu za oknami,  som sa rozhodol napísať o dvoch lyžiarskych kurzoch, ktoré sme absolvovali s 15 žiakmi I.AH a 11 žiakmi I.A triedy v lyžiarskom stredisku Drienica. Všetci žiaci sa naučili lyžovať, navštívili bazén, wellnes, mesto Prešov. Absolvovali lyžiarske Inkognito, divadlo či spoločnú izbovú zábavu. Ale predovšetkým sme lyžovali, lyžovali a lyžovali. Verím, že na budúci rok sa s dnešnými prvákmi stretneme niekde na jednodňovej lyžovačke na Makovici, Krynici, Drienici ci, ci, ci. Športu zdar, športujte aj keď len v domácich podmienkach a samostatne.

            e.k.

            Povedali, napísali:

            Timo Timotej - Lyžiarsky výcvik bol výborný páčilo sa mi všetko čo sme robili lepší som nikdy nemal

            https://www.google.com/s2/u/0/photos/public/AIbEiAIAAABECPrq64ON7qK6nQEiC3ZjYXJkX3Bob3RvKig0MjBiMzk4YmUwNWMyYWZkZWNhZTI1ZGQ1MTUzMDhlOTBlZWQ4YmNhMAEY5080xHCYMaPQGxzXlHT34TPwFQ?sz=40- Na lyžiarskom bolo super, zabavil som sa a zlepšil sa v lyžovaní.

             

            tomas240903 - Na lyžiarskom bolo výborne paradna partia a vynikajúci učitelia❤️Na lyžiarskom bolo výborne paradna partia a vynikajúci učitelia❤

            Lukáš Marecek - Na lyžiarskom výcviku bolo skvelo 👌

          • Organizácia vyučovania v čase od 13. 03. 2020 do 27. 03. 2020

          • Oznamujeme všetkým žiakom školy, že prerušenie vyučovania v čase od 13. marca 2020 do 27. marca 2020 nie je prerušením vyučovania. 

            Vaši učitelia a MOV vám zabezpečia vyučovanie elektronickým zadávaním úloh a učebných textov a tieto úlohy budú aj kontrolované. Presný postup ako bude táto výučba prebiehať bude zverejnený na stránke školy v pondelok ráno. 

            Je povinnosťou každého žiaka zúčastňovať sa na vyučovaní touto určenou formou (to znamená, že učivo budete študovať a vypracovávať zadané úlohy, ktoré budete následne zasielať svojim učiteľom). 

            Vaše štúdium bude kontrolované zo strany riaditeľky školy, zástupcov pre teoretické a praktické vyučovanie a vašich učiteľov. V uvedenom čase sa máte zdržiavať v domácom prostredí a z dôvodu mimoriadnej situácie má byť váš pohyb obmedzený. 

            Žiaci, ktorí mali mať komisionálne skúšky dňa 18. 03. 2020 - termín sa z dôvodu mimoriadnej situácie presúva na 30. 03. 2020 so začiatkom o 14.15 hodine (viac informácií poskytne príslušný triedny učiteľ). 

            Žiaci končiacich ročníkov - termín EČ a PFIČ zo SJL a CJ sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020. Z uvedeného dôvodu sa bude presúvať aj termín internej časti maturitnej skúšky - teda ústne maturitné skúšky. Presný termín sa dozviete po návrate do školy. 

            Pedagogickí zamestnanci vykonávajú dištančné vzdelávanie zo školy podľa pokynov vedenia školy.

            Nepedagogickí zamestnanci vykonávajú svoju prácu v škole podľa náplne práce a pokynov vedenia školy. Naďalej platí, že všetky informácie sú priebežne zverejňované na  stránke školy. 

            Ing. Mariana Chudíková, riaditeľka školy

          • Voľno udelené riaditeľkou školy

          • Podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)  a o zmene a doplnení niektorých zákonov v aktuálnom znení Vám oznamujeme, že:

            • z organizačných dôvodov dňa 13. 03. 2020 nebude v škole prebiehať teoretické a praktické vyučovanie.

            Zároveň oznamujeme, že v súvislosti s týmto prijatým opatrením bude dňa 13. 03. 2020 uzavretý  školský internát.

             

            Voľno udelené riaditeľkou školy sa týka žiakov školy, ale nie pedagogických a nepedagogických zamestnancov. Pedagogickí a nepedagogickí zamestnanci pokračujú v zamestnaní. 

            LVVK, ktorý prebieha v týždni od 9. 3. do 13. 3. 2020 sa neruší, dokončí sa tak, ako bol naplánovaný. 

            Tento pokyn platí pre zajtrajší deň.  Stravovanie zamestnancov zabezpečené v školskej jedálni. 

            Ďalšie pokyny budú priebežne zverejňované na stránke školy. 

             

             

                                                                                                          Ing. Mariana Chudíková

                                                                                                                  riaditeľka školy

             

             

          • Opatrenia Hotelovej akadémie, Štefánikova 28, Humenné - v súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného koronavírusom COVID-19

          • Vedenie Hotelovej akadémie, Štefánikova 28, Humenné podrobne sleduje situáciu týkajúcu sa respiračného ochorenia vyvolaného koronavírusom COVID-19 a v súvislosti s jeho výskytom upozorňuje na dodržiavanie týchto najdôležitejších opatrení pre oblasť školstva:

            1. Žiakom a zamestnancom, ktorí sa vrátili z oblastí, v ktorých je potvrdený výskyt koronavírusu (najmä severné Taliansko), odporúča sledovanie zdravotného stavu v domácom prostredí, teda dobrovoľnú izoláciu mimo kolektívu, a to po dobu minimálne 14 dní. V takomto prípade sa žiak, resp. zákonný zástupca žiaka, telefonicky skontaktuje so všeobecným lekárom pre deti a dorast a prekonzultuje s ním ďalší postup.
            2. Žiakom a zamestnancom, ktorí plánujú cestu do rizikových oblastí, odporúča dôsledne zvážiť nevyhnutnosť cestovania.
            3. Žiakom a zamestnancom odporúča sledovať pravidelne svoj zdravotný stav a v prípade akejkoľvek zmeny (kašeľ, teplota nad 38 oC, únava, malátnosť) okamžite ostať v domácom prostredí.  V prípade potreby kontaktovať svojho lekára alebo lekársku pohotovostnú službu.
            4. Žiakom a zamestnancom odporúča dodržiavanie zásad osobnej hygieny, používanie dezinfekčných prostriedkov a zakrývanie si nosa a úst pri kýchaní a kašľaní papierovou vreckovou. Taktiež upozorňuje, aby sa nedotýkali tváre neumytými rukami.
            5. Zakazuje na škole akékoľvek akcie, na ktorých by boli prítomní ľudia zvonku.
            6. Hotelová akadémia v Humennom zabezpečí:  - dôkladnú dezinfekciu priestorov školy, školského internátu, školskej jedálne – hlavne zábradlí, kľučiek na dverách, spoločných priestorov, výťahov a pod.,            - mydlá a jednorazové utierky do všetkých tried, sociálnych zariadení, školského internátu a školskej jedálne,           - pravidelné vetranie priestorov,           - sledovanie zdravotného stavu žiakov a žiakov ubytovaných v školskom internáte a v prípade, že sa u žiaka vyskytnú príznaky ochorenia, izolovanie žiaka do určenej miestnosti a bezodkladné skontaktovanie sa so zákonným zástupcom žiaka,           - zdržiavanie sa návštev rodičov vo vestibule školy iba na nevyhnutný čas,           - realizovanie konzultácií s vedením školy a s učiteľmi iba telefonicky, resp. mailom,          - zrušenie všetkých exkurzií a podujatí školy s účasťou vyššou ako 50 osôb až do odvolania.
            7.  Vyučovací proces na škole prebieha v štandardnom režime. Praktické vyučovanie nebude prebiehať až do odvolania v zariadeniach školy na vykonávanie praktického vyučovania.

            Akékoľvek otázky súvisiace s ochorením koronavírus možno konzultovať:

            • na nepretržitej 24hodinovej linke RÚVZ v Prešove  – 0911 908 823
            • emailom na novykoronavirus(at)uvzsr.sk   

                                                                                                                                     Ing. Mariana Chudíková                           

                                                                                                                                                            riaditeľka školy

          • Deň materinského jazyka

          • Dňa 21. februára sme si pripomenuli Deň materinského jazyka. Podnetom na jeho vyhlásenie bolo zachovanie pamiatky na hrdinstvo bengálskych študentov, ktorí tento deň demonštrovali za uznanie svojho materinského jazyka. Počas demonštrácie ich polícia zastrelila. Aj náš materinský jazyk musel prejsť dlhú cestu. Zásluhou svätých Cyrila a Metoda, neskôr Antona Bernoláka, Ľudovíta Štúra a ďalších, má slovenský jazyk kodifikovanú podobu a môžeme ho denne používať v ústnej alebo písomnej konverzácii. Tento významný deň sme si pripomenuli krátkym rozhlasovým okienkom a jednoduchým testovaním jazykových zručností na hodinách slovenčiny. Niektorí to zvládli hravo, iní sa chvíľu potrápili. Hoci sa ukázalo, že aj dnes mnohým robí slovenčina problémy, netreba sa hneď vzdávať, ba práve naopak, je potrebné neustále sa zdokonaľovať a zlepšovať vo vyjadrovaní, aby sme nevhodným výberom slov svoju reč nekazili. Vyberajme ich ako drahokamy, aby nám pohladili dušu ako jemný zamat a blížnych nezranili ako meč.

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje