Aktivity školy

          • Srdce na dlani

          • Srdce na dlani bolo ústrednou témou cvičného banketu IV. AH. Ich zámerom bolo poukázať na budovanie lepších vzťahov, schopnosť podeliť sa so svojimi blízkymi so svojimi pocitmi, potrebami a myšlienkami. Mal to byť deň plný lásky, otvorenosti a empatie.

            S týmto zámerom tematicky vyzdobili odbornú učebňu na 9. poschodí. Pre pozvaných hostí pripravili menu a predviedli banketový spôsob obsluhy. Jednotlivé jedlá boli pripravené na veľmi vysokej úrovni, o čom svedčia aj nasledujúce fotky.

            S touto akciou boli spokojní nielen pozvaní hostia, ale i vyučujúci odborných gastronomických predmetov.

          • DEŇ SV. VALENTÍNA

          • Školský parlament zorganizoval na deň sv. Valentína veľký bohatý program. V dopoludňajších hodinách v telocvični prebiehal florbalový turnaj medzi triedami. Hralo sa systémom každý s každým. Vyhrala IV. AH, za najlepšieho hráča boli vyhlásení Dávid Kofira z V. AH , Viktória Majerníková z IV. A a najlepším brankárom sa stal druhák Viliam Seman.

            Veľmi populárnou je na tento deň valentínska pošta. Študenti môžu napísať niekomu blízkemu valentínku a hodiť ju do pripravenej schránky. Tú potom odovzdajú členovia školského parlamentu.

            Novou a pritom veľmi zaujímavou akciou bola akcia „Poteš svojho blízkeho“. V školskej reštaurácii Siesta sa zozbierali plyšáky, knihy a iné hračky. Tie si potom mohol ktokoľvek vybrať a darovať ju niekomu blízkemu, sestre, bratovi, kamarátke, priateľovi a možno aj spolužiakovi. Tak pre niekoho už nepotrebné veci, dostali druhý život.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na zorganizovaní dňa sv. Valentína na hotelovke.

             

          • Prednáška o šikane a kyberšikane

          • Školský parlament Hotelovej akadémie v Humennom dňa 7. februára 2024 zorganizoval ku Medzinárodnému dňu bezpečného internetu prednášku s preventistkouOR PZ por. Mgr. Katarínou Harvanikovou, ktorá prostredníctvom pútavej prednášky informovala študentov nielen o formách kyberšikany, ale poskytla im aj rady, ako postupovať v prípade, že sa stanú svedkom, resp. obeťou šikany. Zároveň im poukázala, že šikanovanie nie je iba neetickým správaním, ale aj trestným činom.

          • Tomáš Šudík – úspešný absolvent našej školy

          • Minulý týždeň sa na našej škole uskutočnila beseda s úspešným absolventom školy Tomášom Šudíkom, ktorej sa zúčastnili študenti od prvého po piaty ročník. Išlo o stretnutie s bývalým poslancom NR SR a poslancom miestneho zastupiteľstva, ale hlavne s úspešným podnikateľom v rámci projektu Podpora etického správania sa a hodnotového vzdelávania v školách.

            „Každá minúta, ktorú venujete niekomu inému, školskému parlamentu, občianskym združeniam, neziskovým organizáciám, znamená veľký prínos nielen pre nich, ale aj pre Vás“, začal svoju besedu s našimi študentmi. Ide nielen o efektívne využitie voľného času, rozvoj zručnosti, obohatenie seba samého a neustále zdokonaľovanie sa.

            Nezabudol pripomenúť, že potencionálneho zamestnávateľa zaujíma len zamestnanec, ktorý je aktívny, neustále na sebe pracuje, rozširuje si svoje obzory. Aj on naštartoval svoje aktivity najprv ako člen školského parlamentu, neskôr ako jeho predseda. Práca v školskom parlamente je tým najlepším začiatkom pre úspešnú kariéru.

          • Stredoškolská liga v elektronických šípkach

          • 24. januára sa žiaci školského internátu zúčastnili stredoškolskej ligy v elektronických šípkach. Dievčatá Veronika Kovach, Bianka Popovičová a Katarína Marcinová získali druhé miesto. Štvormiestne družstvo chlapcov Milan Marcin, Martin Rustič, Dominik Maliňák a Matúš Misar zvíťazili vo svojej kategórii, vyhrali prvé miesto. Dievčatám a chlapcom srdečne blahoželáme.

          • SÚŤAŽ - Poker CUP 2023

          • Druhý ročník turnaja stredných škôl humenského okresu sa uskutočnil 21.12.2023. Zúčastnilo sa ho päť škôl, každú školu reprezentovalo štvorčlenné družstvo.

            Výsledky :

            1. SOŠT „A“                                    46 b.
            2. Hotelová akadémia                      31 b.
            3. Gymnázium AGLS                      29 b.   
            4. SOŠ obchodu a služieb                15 b.
            5. SOŠT „B“                                    13 b.

            Žiaci našej školy obsadili krásne druhé miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Súťaž v tvorbe prezentácií

          • Dňa 19.12.2023 sa uskutočnila súťaž v tvorbe prezentácií pre žiakov piateho ročníka. Žiaci si mohli vybrať z 25 tém ako napr.: ochrana životného prostredia, mládež a jej svet, škodlivosť fajčenia na ľudský organizmus, sviatky, zvyky a tradície, cestujeme po Európe, závislosť na počítačoch a sociálnych sieťach, umelá inteligencia, hackari a počítače...

            Cieľom súťaže bolo prehĺbiť záujem študentov o multimediálnu komunikáciu tvorbou krátkych prezentácií vytvorených programom Power Point. Žiaci museli ukázať zručnosti ako pri tvorbe prezentácie, tak aj schopnosť presvedčivo predniesť svoje názory a pohotovo argumentovať pred spolužiakmi.

            Všetci súťažiaci svoju úlohu zvládli na výbornú, originálne a pútavo obhajovali svoje práce.

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
        • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
        • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
        • IČO: 17078393
        • DIČ: 2021217231
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje