Aktivity školy

          • Divadelné predstavenie v Štátnom divadle v Košiciach

          • Dňa 28.4. 2017 sa  študenti triedy V. AH a dve žiačky triedy  IV. BH  zúčastnili na divadelnom predstavení v Štátnom divadle v Košiciach.
            Cieľom bolo podporiť umelecký svetonázor mladých ľudí a zatraktívniť divadlo medzi súčasnými modernými elektronickými médiami.
            Bláznivá situačná komédia Tom, Dick a Hary vyvolala úsmev na perách, povzbudila aj pobavila ducha a tematicky poukázala na bežné problémy obyčajných ľudí v dnešnej hektickej dobe.
            Pôsobivé herecké výkony dali priestor nielen humorným odozvám divákov v sále, ale zároveň ponúkli študentom pestré umelecké a estetické zážitky, podčiarknuté krásnym divadelným prostredím....Žiakom hotelovej akadémie sa divadelné predstavenie veľmi páčilo, s jeho scénickým i vizuálnym prevedením boli viac ako spokojní. Z hľadiska vzdelávacieho procesu je táto forma spestrenia vyučovania veľmi efektívna a nápomocná v otázke priblíženia dramatického žánru súčasnému študentovi a predmet slovenský jazyk a literatúra robí atraktívnejším.

          • Nadstavbové štúdium v školskom roku 2017/2018

          • Oznamujeme všetkým záujemcom o nadstavbové štúdium, že v školskom roku 2017/2018 otvárame 1 triedu nadstavbového štúdia v študijnom odbore 6421 L spoločné stravovanie. Na štúdium môže byť prijatých 30 žiakov.
            Uchádzač podáva riadne vyplnenú prihlášku na nadstavbové štúdium do 31. 05. 2017. Kritériá na prijímacie skúšky budú zverejnené najneskôr 26. 05.2017 na stránke školy.

          • Kurz v profesií „BARISTA“

          • V dňoch 2.5. - 3.5. 2017 sa v škole uskutočnil baristický kurz pod vedením školiteľa, baristu Michala Křižku z Čiech (Café Art – Michal Křižka, Poděbrady). Zúčastnili sa ho žiaci druhého až piateho ročníka hotelovej akadémie. Žiaci sa naučili pripravovať nápoje z kávy, ako je napríklad espresso, cappuccino, café lungo a mnoho ďalších.  Zoznámili sa s novými druhmi káv. Na degustačnom stole sa objavili jednodruhová čerstvo pražená  Arabica,  Columbia, Honduras Capucas, Brazil peaberry, Nicaragua shg jinotega z pražiarne kávapodebrady.eu . Žiaci degustovali najlepšie kávy sveta, porovnávali kvalitu pripravovanej kávy od menej kvalitnej až po najkvalitnejšie kávy na svete . Získali nové skúsenosti s ktorými obohatili svoje zručnosti a vedomosti v príprave kávy. Absolventi kurzu získali certifikát Café Art o úspešnom absolvovaní základného kurzu „BARISTA“ teórie a praxe prípravy espressa.
            Účastníkom kurzu k získaniu certifikátu blahoželáme.

             

          • Cvičný banket IV. BH

          • Žiaci IV. BH pripravili dňa 4. apríla 2017 banket na tému Gastrovečer – Búrlivé víno. Pri tejto príležitosti žiaci preukázali svoje zručnosti pri príprave pokrmov a zvládli banketový spôsob obsluhy. Celú akciu sprevádzala príjemná atmosféra.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

             

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

          • Dňa  26.4. 2017 sa žiaci našej školy ( I.AH, III.AH a IV.BH)  zúčastnili na divadelnom predstavení v anglickom jazyku, ktoré sa konalo v kultúrnom dome v Humennom. Opäť si mohli vyskúšať svoje znalosti a zručnosti z anglického jazyka.


            Predstavenie Peter Black 3 je voľným pokračovaním predstavení Peter Black a Peter Black 2 „A new beginning“ a taktiež finálovým ukončením tejto javiskovej trilógie. Tak ako sa predchádzajúce predstavenia tematicky točili okolo „vrtkavosti života“ a okolo diania spojeného s hľadaním vhodného zamestnania, v treťom pokračovaní je hlavný hrdina vystavený ďalšej skúške. Má svoju lásku, má svoju prácu, má svoj iPhone a strechu nad hlavou a zjavne mu nič nechýba. To platí do momentu, kedy sa dozvedá, že sa z neho stáva dedič rodinného sídla.


            Predstavenie je zamerané najmä na:
            Slovesné časy: present simple, present continuous, past simple, past continuous, present perfect, future tenses
            Iné gramatické javy: conditional sentences, passive voice, phrasal verbs
            Slovná zásoba k témam: culture and art, multicultural society, housing, family and family life, young people and their world, protection of the environment, etc.

             

          • Výstava Veľkonočných špecialít

          • Žiaci študijného odboru kuchár a študijného odboru čašník, servírka v reštaurácii Siesta pripravili dňa 12. 04. 2017 výstavku slávnostnej tabule a výstavku jedál pripravovaných na Veľkonočné sviatky. Medzi tradičnými i netradičnými jedlami pripravenými na ukážku a ochutnávku boli: cvikla s chrenom, veľkonočná torta, plnené paradajky so šunkovou penou, uhorkové loďky so šunkovou penou, žemľová plnka s kapiou a údenou slaninou, plnené vajcia so syrokrémom, plnený sendvič, veľkonočná plnka, žemľová plnka s mätou, veľkonočné tiramisu, jarná hubová polievka zo smrčkov, taštičky plnené s cviklou a chrenom, cestoviny s pestom a šunkou, kuracia roláda s domácou slaninou a cviklou, kuracia roláda so špenátom a vajcom, špenátová roláda s vajcom, kanapky so šunkovou penou a olivou, veľkonočná hrudka, cviklový šalát s chrenom a majonézou, mafinky s ovocím, jarný kvet, veľkonočný mazanec, špenátová roláda so syrom, šunková roláda, syrová roláda, veľkonočný baranček a veľkonočná pascha. Pod vedením majstrov odbornej výchovy žiaci na tejto výstavke prezentovali tvorivosť, nápaditosť a zručnosť pri príprave jedál a slávnostnej tabule.

          • Recepcia Deň Módy

          • Dňa 20. 04. 2017 sa priestoroch Hotelovej akadémie v Humennom uskutočnila praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky. Žiaci V. AH si vylosovali slávnostnú recepciu, Zvolili si tému „Deň módy“.
            Hlavnou úlohou recepcie bolo ukázať schopnosti a znalosti, ktoré nadobudli žiaci na tejto škole počas piatich rokoch štúdia.
            Žiaci sa svedomito pripravovali na praktickú maturitnú skúšku. Ich úlohou bolo pripraviť nápadité jedlá a nápoje, zabezpečiť suroviny, či dokonca hľadať sponzorov a zabezpečiť predaj vstupeniek.
            Oficiálne otvorenie recepcie bolo o 14:30 hod.  slávnostným príhovorom hlavného manažéra a  riaditeľky školy. Po príhovore nasledoval program, ktorého zlatým klincom bola módna prehliadka spoločenských šiat z krajčírskeho salónu Lucia v Snine.
            Veľmi dôležitým aspektom akcie boli pozvaní hostia a maturitná komisia, ktorá počas celého večera sledovala priebeh akcie, aby potom  mohla ohodnotiť žiakov na jednotlivých pozíciách.
            Záverečné hodnotenie žiakov pri spoločnom nástupe bolo priaznivé.
            Maturanti si z tejto akcie odniesli veľa skúsenosti do praxe.

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
        • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
        • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
        • IČO: 17078393
        • DIČ: 2021217231
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje