Aktivity školy

          • Nezabúdajme na seniorov

          • S označením staroby sa spája viacero prirovnaní ako napríklad tretí vek, druhá mladosť či jeseň života. Je to obdobie, ktoré prebieha rôzne a má toľko podôb, koľko jestvuje ľudských osudov.

            Keď sme „mladí“, dosť často zabúdame na to, že aj my zostarneme a budeme radi, ak si na nás niekto spomenie.

            Október je mesiacom úcty k starším a z iniciatívy triedy II. AH vznikla veľmi pekná myšlienka. Žiaci sa rozhodli pripraviť milé prekvapenie pre klientov CSS (Centrum sociálnych služieb) v Rokytove.

            Jessica Laura Grešová upiekla pre seniorov muffiny, ktoré im chceli žiaci odovzdať. Keďže  pandemická situácia nebola priaznivá, odovzdanie sprostredkovala pracovníčka CSS Jana Belohorcová, ktorá im so sladkým prekvapením prečítala aj blahoželanie od žiakov.

            Klienti boli veľmi milo prekvapení, že aj v takejto ťažkej dobe si na nich niekto spomenul. Nezabúdajme na našich seniorov v CSS, ale ani na tých, ktorých máme doma. Vždy nám padne dobre, ak nám poradia, odovzdajú svoje skúsenosti. Nečakajú za to veľa, možno pár milých slov, objatie...

            Ako povedal John Stuart Mill: „Najsilnejším prostriedkom proti starnutiu je láska.“ Nezabúdajme preto na starších nielen v októbri, ale počas celého roka.

          • Upracme si pred vlastným prahom

          • Naša škola sa zapojila do iniciatívy pri príležitosti Svetového čistiaceho dňa „Upracme si Slovensko“. Nie je nám ľahostajné ako to vyzerá na Slovensku a už vôbec nie v našom najbližšom okolí. A tak sme sa rozhodli, že 20. septembra sa pripojíme k tejto iniciatíve a „upraceme si pred vlastným prahom“. Zbierali sme odpadky pred školou, upravili školské ihrisko a nezabudli sme ani na priestor pre telocvičňou.

            Radi by sme ukázali ostatným, že zbierať odpadky nie je hanba. Práve naopak, mali by sme to robiť s  hrdosťou, lebo robíme niečo pre seba, pre svoje okolie i našu Zem. Každému  by malo záležať na lepšej budúcnosti pre nás i naše deti.

            Týmto chceme vyzvať i ostatných, pripojte sa k nám a upracte si pred vlastným prahom.

          • Oznam ISIC - nové online stretnutia 09/2021

          • Po úspešných zoom prezentáciách v júni, aj v septembri pozývame všetkých študentov a ich rodičov na krátke pravidelné online zoom stretnutia s ISICom.

             

            O čom budeme hovoriť?: 

            -          Prečo sa oplatí mať ISIC

            -          Čo robiť, keď preukaz zatiaľ nemáte

            -          Ako a prečo predĺžiť jeho platnosť.

             

            Časy a linky online prezentácii nájdete tu: https://isic.sk/onlinestretnutia/

             

             

            S pozdravom

            loga_ISIC+EYCA+ITIC_05-2019

            ISIC tím

          • Oznam žiakom a zákonným zástupcom žiakov k nástupu do školy a do školského internátu

          • Nástup žiakov na školské vyučovanie je 2. 9. 2021 o 7. 45 hodine (žiaci prídu do svojich tried).

            V súlade so školským semaforom platným pre školský rok 2021/2022 prosíme zákonných zástupcov žiakov a plnoletých žiakov o:

            1. nahlásenie záujmu o sadu 25 ks testov na domáce testovanie - triednemu učiteľovi - obratom, najneskôr do 26. 08. 2021 do 8,00 hodiny - pracovný mail triedneho učiteľa je priezviskomenohahe@gmail.com (napr. chudikovamarianahahe@gmail.com)

            2. preštudovanie školského semaforu, ktorý obsahuje všetky informácie k organizácii školského vyučovania tak, aby sa  zabezpečilo bezpečné prostredie v školách - zverejneného -   https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/

             

            Zároveň prosíme o:

            1. vyplnenie "Písomného vyhlásenie o bezpríznakovosti", ktoré žiak odovzdá 2. 9. 2021 - triednemu učiteľovi - 

            2. zabezpečenie, aby mal žiak každý deň v škole - prekryté horné dýchacie cesty počas celého vyučovania (žiak má k dispozícii každý deň minimálne 2 rúška a papierové hygienické vreckovky)

             

            Pri vstupe do budovy školy žiak každé ráno (až do odvolania) absolvuje ranný filter (dezinfekcia rúk a meranie teploty).

             

            Odporúčame, aby  žiaci pred nástupom do školy (školského internátu) absolvovali testovanie na ochorenie COVID - 19. Pre tento účel môžu využiť možnosť domáceho samotestovania Ag testami.

             

            Ďalej prosíme zákonných zástupcov (resp. plnoletých žiakov), aby predložili triednym učiteľom "Oznámenie o výnimke z karantény" -  (podľa pokynov TU do 6. 9. 2021)

            Tieto oznámenia budeme spracovávať v prípade potvrdeného pozitívneho prípadu na ochorenie COVID - 19 - v záujme ochrany zdravia žiakov školy. 

             

             

            Žiaci ubytovaní v školskom internáte - nástup na ubytovanie - 1. 9. 2021 od 14. 00 do 19. 00 hodiny. Pri nástupe na ubytovanie odovzdať vychovávateľovi - Prílohu č.  1 - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a do 6. 9. 2021 aj Prílohu č. 2 - Oznámenie o výnimke z karantény. 

            U žiakov ubytovaných v školskom internáte sa dôrazne odporúča - aby boli očkovaní, testovaní, resp. mali prekonané ochorenie COVID - 19.

             

             

             

          • Stretnutie s V.AH -2014/2015 - absolventmi Hotelovej akadémie

          • Veľmi ma potešilo pozvanie na stretnutie s mojimi bývalými žiakmi,absolventmi Hotelovej akadémie
            po už viac ako piatich rokoch.Stretli sme sa v hoteli Alibaba ,kde ma čakali moji žiaci,ktorí sa mali čím
            pochváliť.Mnohí z nich vyštudovali vysoké školy,ekonómiu,projektový manažment,verejnú
            správu,pedagogiku.Podarilo sa im nájsť si pracovné pozície na Slovensku i v zahraničí a založiť si
            rodiny.
            Naozaj sa mali čím pochváliť,aj keď nie vždy bolo všetko v ich životoch ľahké dosiahnuť.Spomínali
            sme na čas strávený v školských laviciach,úsmevné ale i ťažšie dni.Na moju otázku,ak by mali možnosť
            voľby ešte raz si vybrať strednú školu,odpovedali: „Prišli by sme opäť na Hotelovú akadémiu,prežili
            sme tu pekných päť rokov.“

            Našim absolventom prajeme úspešný a šťastný život.
            Mgr. Gabriela Ivaničová

          • Školské kolo súťaže zručnosti

          • Dňa 15. 06. 2021 sa konala triedna súťaž zručnosti žiakov pri príprave múčnikov. Súťaže sa zúčastnili žiaci I. ročníka (I. AH). Ich úlohou bolo pripraviť múčnik v stanovenom čase podľa technologického postupu z predpísaných ingrediencií.


            Okrem odbornej hodnotiacej komisie sa hodnotili aj žiaci navzájom. A to hlavne kreativitu, zručnosť a chuť pripravovaných múčnikov. Jednoznačne sme sa zhodli na víťazoch.

            Na 1. mieste sa umiestnil „Karamelový cheesecake“ (D. Bučok, P. Triľ), na 2. mieste sa umiestnila „Pavlove tortičky“ z rúk žiačok N. Salaková, B. Smetanková a 3. miesto si zaslúžene získali J. L. Grešová, V. Majerníková za „Ovocné tortičky“.


            Súťaž posunula žiakov I. ročníka v praktickej príprave, obohatila ich skúsenosti pri získavaní jednotlivých zručností a určite v nich budeme pokračovať aj v nasledujúcich rokoch štúdia.

          • Povedz mi, akú knihu čítaš a ja ti poviem, kto si.

          •     Knihy nás dokážu preniesť do sveta fantázie. Sprostredkujú nám zážitky, emócie, pomáhajú nám rásť.  Mnohí si bez nich nevedia predstaviť svoj voľný čas. Ale sú aj takí, ktorí neradi čítajú. Možno doteraz nenašli dobrú knihu. Ako im pomôcť?

                Tu sú tipy od našich prvákov, ktorí v uplynulých dňoch na hodinách slovenského jazyka a literatúry predstavili svoje projekty o prečítaných knihách. Išlo o dve najpopulárnejšie knihy zo sveta fantasy literatúry. Jessika Laura Grešová, Slávka Lisá a Viktória Majerníková prezentovali sedemdielnu sériu kníh britskej autorky J. K. Rowlingovej o živote mladého čarodejníka a jeho priateľov – Harry Potter. 

                Ďalším knižným tipom bola najznámejšia epická trilógia 20. storočia rovnako v štýle fantasy od  J. R. R. Tolkiena -  Pán Prsteňov v zaujímavom podaní Alexandra Lendackého. Ale to by neboli naši hoteláci, ktorí by si nepripravili ku knižným tipom aj chutné koláčiky s logom Harryho Pottera.

               Ďakujeme za pekné projekty a tešíme sa na ďalšie spoločné čitateľské zážitky.

          • Pozvánka na online stretnutie s ISICom 2

          • Vážení rodičia, milí stredoškoláci!Radi Vás privítame na krátkom online stretnutí.

            Dozviete sa prečo a ako je potrebné predlžiť platnosť ISIC preukazu.

            Zodpovieme Vaše otázky k využitiu preukazov.

            Termíny a linky stretnutí nájdete tu: https://isic.sk/onlinestretnutia/

            Vyberte si svoj čas a vyhrajte peknú cenu!

            Vidíme sa

            Tím ISIC

          • ĎALŠÍ ÚSPEŠNÍ ABSOLVENTI HOTELOVEJ AKADÉMIE

          • Dňa 25. 05. 2021 a v priestoroch Hotelovej akadémie v Humennom konalo odovzdávanie maturitných vysvedčení žiakom V. AH. 18 žiakov tejto triedy si z rúk svojej triednej učiteľky Ing. Moniky Krídlovej prevzali maturitné vysvedčenia. Za všetkých žiakov sa triednej učiteľke za jej päťročnú obetavú prácu poďakovala Sandra Lehetová.

            Veríme, že na roky prežité na našej škole im ostanú krásne spomienky a získané vedomosti dokážu využiť v práci alebo pri štúdiu na vysokej škole.

            Dúfame, že i žiaci tejto triedy sa nechajú inšpirovať slávnym výrokom amerického autora Napoleona Hilla:

            „Človek, ktorý prestane študovať len preto, že ukončil školu, je navždy a beznádejne odsúdený k priemernosti, bez ohľadu na jeho povolanie. Cesta k úspechu je cestou neustáleho získavania nových vedomostí.“

          • Oznam o konaní 2. kola prijímacích skúšok

          • Riaditeľka Hotelovej akadémie, Štefánikova 28, Humenné po prerokovaní v pedagogickej rade školy rozhodla o konaní 2. kola prijímacích skúšok na nenaplnený počet miest v študijnom odbore 6323 K hotelová akadémia - 6 miest.

             

            Termín konania 2. kola prijímacích skúšok: 22. jún 2021.

             

            Pre prijatie uchádzača do 1. ročníka v školskom roku 2021/2022 v druhom kole prijímacích skúšok platia rovnaké kritériá, ako pre prvé kolo.

             

            - zákonný zástupca žiaka, ktorý má záujem zúčastniť sa 2. kola prijímacích skúšok si vyžiada prihlášku na štúdium na základnej škole,

            - vyplnenú a potvrdenú prihlášku doručí na školu do termínu konania skúšok (prostredníctvom portálu EduPage, elektronicky mailom, poštou, osobne).

             

             

          • Tehotenské štipendium

          • Novela zákona č. 245/2008 Z. z. Zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov účinná od 01.04.2021 prináša aj možnosť vyplácania tehotenského štipendia.

            Podmienky priznania tehotenského štipendia sú uvedené v § 149a zákona č. 245/2008 Z. z.

            https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2008/245/

            Bližšie informácie Vám poskytne Ing. Mária Pirošová. Svoje dotazy môžete posielať na mailovú adresu ekonomhahe@gmail.com.

                                                                                              štipendijná komisia

          • Návrat žiakov do škôl

          • Oznamujeme žiakom školy, že o návrate na prezenčné vyučovanie budú informovaní včas prostredníctvom triednych učiteľov. 

            V týždni od 19. 04. 2021 do 23. 04. 2021 - prebieha prezenčné vyučovanie v triede V. AH, ostatné ročníky naďalej pokračujú v dištančnej forme vzdelávania. 

            Nástup žiakov na prezenčné vyučovanie závisí od celoštátneho COVID AUTOMATU, platných uznesení, rozhodnutí, vyhlášok, ktoré škola pravidelne sleduje. 

             

            Prevádzka školského internátu - zatiaľ nie je umožnená. 

             

            Klasifikačná porada za 3. štvrťok sa uskutoční 19. 04. 2021. 

            COVID AUTOMAT pre školy si môžete pozrieť na tejto stránke:https://ucimenadialku.sk/navrat-do-skol/navrat-do-skol-2021/Infografiky_pdf%20na%20stiahnutie.pdf

            MAPA COVID ŠKOLSKÝ AUTOMAT (pravidelne sa aktualizuje): https://www.minedu.sk/mapa-covid-skolsky-automat/

          • Požehnané veľkonočné sviatky

          • Nech s jarnou, prebúdzajúcou sa prírodou je Veľká noc i ďalšie dni obdobím radosti, zdravia a šťastia.

             

            Nech radosť a láska Zmŕtvychvstalého Ježiša je vždy s Vami a medzi Vami!  Hojnosť milostí od zmŕtvychvstalého Krista, trvalý pokoj a zároveň plnosť radostí plynúcich z Veľkonočného tajomstva.

             

            Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov praje vedenie Hotelovej akadémie

             

             

          • ISIC - Akciová ponuka aj pre tých, čo už preukaz majú!

          • Vážení rodičia, milí žiaci!
            Preukaz žiaka ISIC/EURO<26, s ktorým nakupujete lacnejšie, je teraz ešte výhodnejší.
            1. Vďaka preukazu máte nižšie ceny až v 600 rôznych e-shopoch.
            Viac na https://www.plnapenazenka.sk/isic
            2. S preukazom máte nekonečné dáta pre čety a sociálne siete + nekonečné hovory a sms/mms + ďalších 5GB dát za super cenu.
            Viac na https://isic.sk/pausalpreteba/

            Vážení rodičia, milí žiaci!Preukaz žiaka ISIC/EURO<26, s ktorým nakupujete lacnejšie, je teraz ešte výhodnejší.1. Vďaka preukazu máte nižšie ceny až v 600 rôznych e-shopoch.Viac na https://www.plnapenazenka.sk/isic2. S preukazom máte nekonečné dáta pre čety a sociálne siete + nekonečné hovory a sms/mms + ďalších 5GB dát za super cenu.Viac na https://isic.sk/pausalpreteba/

          • DEVIATACI, PRIDAJTE SA K NÁM „HOTELÁKOM“!

          • Hotelová akadémia v Humennom v školskom roku 2021/2022 ponúka možnosť študovať v odbore

             6323 K hotelová akadémia

             

            Čo získate?

            • možnosť platenej zahraničnej stáže aj niekoľkokrát počas štúdia

                      (Taliansko, Švajčiarsko, Grécko, Cyprus, Nemecko)

            • odborný výcvik vo vlastnej reštaurácii a penzióne ako aj miestnych reštauráciách a hoteloch
            • možnosť získania certifikátov a osvedčení z kurzov

                      (barmanský, baristický, someliersky, carvingový)

            • skúsenosti a praktické zručnosti nadobudnuté účasťou na rôznych gastronomických súťažiach, akciách a exkurziách
            • bohatá mimoškolská činnosť, zapájanie sa do rozličných projektov
            • možnosť pokračovať v štúdiu na vysokej škole

            Naši absolventi nekončia na úrade práce!

          • Potvrdenia o návšteve školy

          • Dáva do pozornosti, nový modul ktorý umožňuje rodičovi kedykoľvek si vytlačiť potvrdenie o návšteve školy. Hoci toto potvrdenie nemá pečiatku školy, obsahuje QR kód, ktorým sa dá pravdivosť potvrdenia kedykoľvek overiť. Potvrdenie s QR kódom je preto praktickejšie a zároveň bezpečnejšie ako tradičné papierové potvrdenie s pečiatkou, lebo sa nedá nijako sfalšovať.

            Návod na vytlačenie potvrdenia:

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje