Aktivity školy

          • Aktívny preklad

          • Predmetová komisia anglického jazyka zorganizovala dňa 13.02.2020 súťaž v anglickom preklade. Do sútaže sa zapojilo 16 žiakov Hotelovej akadémie, ktorí súťažili v dvoch kategóriách podľa náročnosti predkladaného textu.

            Najlepší žiaci dosiahli umiestnenie : 

            1.kategoria: 1. Sára Macinská III. AH

                                  2. Marek Christopher Kruľ II. AH

                                  3. Lívia Skreptačová I. AH

            2.kategoria: 1. Anna Tomášová V. AH

                                  2. Viktor Bubnás III. AH

                                  3. Daniela Macejova IV. AH

            Víťazom srdečne blahoželáme. 

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Predmetová komisia anglického jazyka zorganizovala dňa 14. 11. 2019 olympiádu v anglickom jazyku. Žiaci riešili náročný test, ktorý pozostával z gramatickej časti, slovnej zásoby a čítania s porozumením. 

            Svoje komunikačné zručnosti preukázali v dialógu a pri opise obrázkov. Úlohy ktoré riešili boli náročné a naši najlepší žiaci dosiahli veľmi pekne výsledky. 

            Najlepší žiaci dosiahli umiestnenie : 

            Kategória 2.A

            1. Tamara Kremnicka II. AH

            2.Sára Macinská III. AH

            3. Viktória Humenikova II. AH

            Kategória 2.B

            1. Daniel Prokipcak III. AH

            2. Lukáš Hanculak IV. AH

            2. Viktor Bubnás III. AH

             3. Andrea Voronakova V. AH

            Dňa 15.01.2020 nás Tamara Kremnicka a Daniel Prokipcak reprezentovali na obvodnom kole na Gymnáziu arm. gen. L. Svobodu

            Víťazom srdečne blahoželáme. 

          • Deň športu - lyžovanie

          • Trinásť študentov našej školy sa rozhodlo využiť skvelé počasie a vo štvrtok 13. februára v lyžiarskom stredisku Makovica  uplatnili svoje lyžiarskezručnosti, získané na Lyžiarskych kurzoch, pri jednodňovej lyžovačke.Chlapci i dievčatá zo všetkých ročníkov Hotelovej akadémie vytvorili skvelú partiua tešia sa už na ďalšiu možnosť športovať aktívne aj v zimnej prírode. 

          • Študentské voľby

          • Dňa 6.2.2020 Žiacka školská rada uskutočnila Simulované študentské voľby do Národnej rady Slovenskej republiky 2020, ktoré sú organizované tímom aktívnych študentov z celého Slovenska Rady mládeže Bratislavského kraja v spolupráci so školami, samosprávnymi krajmi a ďalšími organizáciami neformálneho vzdelávania na základe metodiky Inštitútu pre verené otázky. Ich cieľom nie je propagovať v škole činnosť politických strán, ale u študentov rozvíjať schopnosti, kompetencie, hodnoty a postoje potrebné pre život v demokratickej spoločnosti, v ktorej neodmysliteľnou súčasťou je aj politika a hlavne analýza verejného prejavu politických reprezentantov.  O výsledkoch študentských volieb 2020 je slobodno diskutovať a verejne sa vyjadrovať, pretože jedným z cieľov je zviditeľňovať hlas mladých ľudí na živote spoločnosti. Celkové výsledky sú zverejnené na webe www.studentskevolby.sk.

          • Hoteláci v Írsku

          • 15 žiakov našej školy pod vedením 2 sprevádzajúcich osôb začalo 31. januára tohto roku svoju odbornú stáž v Írsku v nádhernom meste Youghal. Po náročnej ceste autobusom do Bratislavy a následne letecky do Dublinu sme šťastne pristáli v krajine, ktorá je známa zachovalým životným prostredím a je cieľom ciest pre milóny ľudí z celého sveta. Ďalej sme opäť pokračovali autobusom až do cieľa svojej cesty. V neskorých večerných hodinách sme sa ubytovali v hostiteľských rodinách, ktoré sú úžasné. Ráno naša cesta viedla na pracovný míting, kde došlo definitívne k rozdeleniu  na jednotlivé pracoviská. Aj tie sa nám zatiaľ pozdávajú a veríme, že budú nápomocné v profesionálnom rozvoji všetkým účastníkom. 

            Viac informácií o tomto projekte nájdete  na tejto web stránke školy v  časti Dokumenty - Projekty - Hoteláci v Írsku alebo na facebookovej stránke školy. 

             

             

          • Poznávame nové trendy pri príprave miešaných nápojov

          • Dňa 21. januára nás na pôde našej školy navštívil úspešný absolvent Lukáš Vrábeľ. Spolu so svojím kolegom Filipom Navrátilom predstavili našim žiakom projekt Barcode Academy. Ide o modernú formu vzdelávania mladých, ktorá je založená na osobnom a profesionálnom prístupe. Profesionáli so zahraničnými skúsenosťami, aktívne pracujúci za barom, sú určite zárukou kvality a uplatňovania nových trendov. Barcode Academy je určená pre všetkých mladých, ktorí sa chcú naučiť robiť mnohé veci inak – originálne a profesionálne. A aby neostalo len pri slovách, predviedli títo dvaja šikovní barmani skvelé ukážky príprav miešaných nápojov zo zaujímavých ingrediencií. Ich originalita určite nadchla všetkých prítomných.

          • Rodičovské združenie

          • Vážení zákonní zástupcovia žiakov,

            oznamujeme Vám, že dňa 16.01.2020 sa budú konať  triedne schôdze rodičovského združenia formou konzultácií v čase od 14.30  do 16.00 hod.  v jednotlivých kmeňových učebniach.

                           Vaša účasť na rodičovskom združení je potrebná.   Je dôležité, aby ste mali spolu s triednym učiteľom, majstrom OV, podľa potreby aj s ostatnými vyučujúcimi spätnú väzbu o živote školy a hlavne o výchove a vzdelávaní Vášho dieťaťa. Veríme, že si svoje povinnosti zariadite tak, aby ste sa mohli zasadnutia zúčastniť.

            V prípade nevyhnutnej potreby si môžete čas konzultácie dohodnúť  s príslušným triednym učiteľom aj v inom termíne (mimo času vyučovania v škole). 

          • Vianočná akadémia

          •      Dňa 20. 12. 2019 si žiaci a učitelia spríjemnili posledný deň pred vianočnými prázdninami vianočnou akadémiou. Pestrá zmes hudby, tanca a kolied pohladila dušu účinkujúcich i divákov. Kúzlo Vianoc zaklopalo aj na dvere našej školy. Radosť v srdciach účinkujúcich sa preniesla na všetkých prítomných.

                 Na záver tohto milého podujatia sa všetkým zúčastneným prihovorila pani riaditeľka, ktorá sa poďakovala za krásne chvíle, popriala pokoj v duši a Vianoce v srdci aj počas všedných dní.

          • Olympiáda ľudských práv

          • V priebehu decembra sa uskutočnila v našej škole Olympiáda ľudských práv, do ktorej sa
            zapojili žiaci I. – IV. ročníka (spolu 101). Preverovanie vedomostí prebiehalo formou testu,
            v ktorom boli otázky týkajúce sa Všeobecnej deklarácie ľudských práv, Deklarácie práv
            dieťaťa a Ústavy SR.


            Najlepšie výsledky dosiahli títo žiaci:
            1. Rastislav Andrejkulič – I. AH
            2. Dominika Petrová – III. AH
            3. Henrieta Čižmárová – III. AH
            Srdečne blahoželáme!

          • Cvičný raut III. AH

          • Dňa 11. 12. 2019 žiaci III.  AH spríjemnili svojim pozvaným hosťom predvianočnú atmosféru cvičným rautom pod názvom „Čaro adventu“ v školskej reštaurácii Siesta. Pri tejto príležitosti pripravili pestrú paletu jedál studenej i teplej kuchyne a výrobky cukrárenskej kuchyne. Ponúkali i miešané nápoje a vianočný punč. Pozvaní hostia mali možnosť vidieť, čo sa doteraz žiaci naučili pod vedením skúsených pedagógov. Celé podujatie sa nieslo v príjemnej predvianočnej atmosfére.

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 2. 12. 2019 sa žiaci školy navštevujúci gréckokatolícke náboženstvo zúčastnili školského kolo biblickej olympiády, v ktorom si zmerali svoje vedomosti zo starého a nového zákona. 
            Na prvých troch miestach sa umiestnili:
            Jeroným Kučera,  I.A,
            Sára Macinská,  II.AH,
            Timotej Grundza, I.AH.

            Víťazom, ktorí boli odmenení vecnými cenami srdečne blahoželáme a prajeme im veľa šťastia v okresnom kole.

          • Projekt finančnej gramotnosti „Finančná odysea“

          • V mesiacoch september až november sa na našej škole realizoval projekt na podporu finančnej gramotnosti pod názvom Finančná odysea. Cieľom projektu bolo prehĺbiť a upevniť poznatky pedagogických zamestnancov, rodičov a žiakov školy o Národný štandard finančnej gramotnosti tak, aby boli komplexne pokryté prioritné témy. Nadobudnuté poznatky mohli následne implementovať do výchovno-vzdelávacieho procesu v rámci teoretického i praktického vyučovania. Týmto projektom sa sledovalo zvýšenie finančnej gramotnosti žiakov hotelovej akadémie a školského internátu. Všetky aktivity projektu boli zamerané hlavne na praktickú aplikáciu získaných poznatkov, v rámci malého a stredného podnikania. Oslovili sme miestnych podnikateľov v oblasti gastronómie a hotelierstva, aby žiakom vysvetlili podmienky podnikania v tejto sfére. Svoje teoretické vedomosti mohli žiaci V. AH využiť pri praktickej aktivite svojej cvičnej firmy. Žiaci tejto triedy vytvorili vlastný produkt (sladké pečivo), ktoré potom predávali na DOD Hotelovej akadémie v Humennom. Nezabudli pritom ani na propagáciu svojho predaja vytvorením letáku. Leták sa vytvoril metódou brainstorming na hodine marketingu.

            Aktivity projektu:
            1. Doplnenie školskej knižnice o odbornú literatúru (5 ks)
            2. Tvorba učebných pomôcok
            3. Rozvoj finančnej gramotnosti na škole (test finančnej gramotnosti a rozhlasové okienko)
            4. Besedy:
            - s pracovníčkou sociálnej poistovne o možnostiach sociálneho zabezpečenia podnikateľa   
            - s pracovníčkou VÚB v Humennom o možnosti získania úverov na podnikanie
            - s podnikateľom a bývalým absolventom (p. Šudíkom)
            - s pracovníčkou ÚPSVR v Humennom o možnostiach podpory na podnikanie zo strany štátu
            - s pracovníčkou Policajného zboru SR v Humennom o boji proti korupcii

            5. Seminár „Atraktívny produkt v hoteli a jeho finančný prínos“ (p. Barna – prevádzkar hotela Alibaba)
            6. Workshop „Zážitková gastronómia v kaviarni a jej finančný prínos“ s miestnym podnikateľom p. Pčolom a „Zážitková gastronómia v reštaurácií a jej finančný prínos“ s bývalým absolventom školy p. Rebičom  
            7. Realizácia hry „Finančná sloboda“.

          • Hoteláci stále športujú!!!!!!

          • V pondelok 25, novembra 13 študentov súťažilo v, určite nie rozšírenom druhu športu, bowlingu. Mnohí ho označujú skôr ako zábavu, no nasadenie a fyzická záťaž jasne hovorí, že je to plnohodnotným športovým odvetvím. Účastníci školského kola dosiahli tieto výsledky:

            1. Špliňo - 200

            2. Boroš - 167

            3. Barica - 164

            4. Majurník - 154

            5. Ružinský - 143

            6. Grundza - 138

            7. Čerevka - 112

            8. - 9. Šeba, Hnát - 81

            10. Bačovčin - 68

            dievčatá:

            1. Bezegová - 191

            2. Ferková - 103

            3. Dzurenková - 93

            Na okresné kolo postupuje družstvo v zložení : Špliňo, Boroš, Bezegová, Ferková.

          • Školské kolo v bowlingu

          • Dňa 25. 11. 2019 sa v priestoroch Bowlingu na Mierovej ulici v Humennom uskutočnilo školské kolo v bowlingu chlapcov a dievčat. Na bowlingových dráhach si svoje sily pri hraní tohto netradičného ale atraktívneho športu zmeralo 13 žiakov školy, z ktorých každý bojoval sám za seba. V kategórii chlapci sa na prvých troch miestach umiestnili: 1. Dávid Špliňo - I. A, 2. Lukáš Boroš - II. AH a 3. Samuel Barica - II. AH. V kategórii dievčat boli najlepšie dievčatá z V. AH - 1. Petra Bezegová, 2. Natália Ferková a 3. Viktória Dzurenková. Ďakujeme všetkým zúčastneným za spoločne príjemne strávený čas a najlepším dvom v jednotlivých kategóriách prajeme aj veľa šťastia v okresnom kole. 

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje