Aktivity školy

          • Krajské kolo v stolnom tenise

          • Nikola Belančinová z III.B, Katarína Jancusková zo IV.A a Katarína Mikiarová z II.BH, víťazky okresného kola v stolnom tenise žiačok stredných škôl, sa dňa 26.03.2015 zúčastnili krajského kola družstiev dievčat v stolnom tenise v Šarišských Michaľanoch.

                 V silnej konkurencii za účasti deviatich družstiev Prešovského kraja sa im v skupine podarilo zvíťaziť s družstvom z Vranova nad Topľou. V druhom zápase s družstvom z Prešova, víťazom minuloročného krajského kola a zároveň aj víťazom tohtoročného krajského kola, sa dievčatám už nedarilo. V skupine skončili na druhom mieste, v celkovom bodovaní na štvrtom až šiestom mieste.                                                     

             

                 Za vzornú reprezentáciu školy patrí dievčatám poďakovanie. V tomto ich obľúbenom športe im prajeme veľa úspechov!

                                                                                                                                     Vedúci družstva Mgr. Ivan Mihalič

          • Valentínske prekvapenie

          • Ako je už zvykom, každý rok sa 14. februára oslavuje sviatok sv. Valentína. Všade navôkol sa to hemží srdiečkami, kyticami a zamilovanými pármi.

            Pri tejto príležitosti si žiaci II. AH triedy pripravili valentínske prekvapenie. Na hodinách cvičení z technológie prípravy pokrmov sa realizovali v pečení muffinov, tort a aj slaných pochúťok. Ako sa s tým popasovali a čo dobrého pripravili si pozrite sami.

            valentínske prekvapenie

          • Zbierka

          • Žiacka školská rada vyhlásila v mesiacoch január – február zbierku hračiek, oblečenia, obuvi, kníh a športových potrieb. Vyzbierané veci žiaci odniesli do Centra sociálnych služieb GARDEN v Humennom. Zbierka sa stretla s pozitívnymi reakciami zo strany žiakov, preto sa podobná zbierka na škole určite zopakuje. Všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili ďakujeme.

          • Maturitné skúšky - organizačné pokyny

          • V dňoch 17. - 18. marca 2015 sa uskutoční EČ a PFIČ zo slovenského jazyka a literatúry a cudzích jazykov. Príchod žiakov končiacich ročníkov do školy je o 9.00 hodine. Ostatní žiaci školy, ktorí majú v uvedených dňoch teoretické vyučovanie majú voľno udelené riaditeľkou školy. Praktické vyučovanie prebieha podľa rozvrhu hodín.

          • Biblická olympiáda

          • Dňa 12. 03. 2015 sa družstvo žiakov školy zúčastnilo protopresbyterského kola Biblickej olympiády. Organizátorom súťaže bolo Gréckokatolícke arcibiskupstvo v Prešove a Diecézny katechetický úrad.  V silnej konkurencii obsadili v 2. kategórii žiačky Juliána Husnajová, Alexandra Hudáková a Kristína Myciová  2. miesto. Srdečne blahoželáme.

          • Bardejovský barista

          • Bardejovský barista

             

            V dňoch 17. – 18. februára 2015 Hotelová akadémia Jána Andraščíka zorganizovala II. ročník medzinárodnej baristickej súťaže Bardejovský barista. Záštitu nad súťažou prevzal Michal Křížka. Našu  školu reprezentovali žiaci III. B Viktória Juhasová a Marko Ivančák. Každý súťažiaci pripravoval v časovom limite 10 minút 4 cappuccina a 4 espressá a svoje teoretické vedomosti preukázali v teste z oblasti prípravy kávy a z histórie mesta Bardejov. Naši žiaci sa po spočítaní  všetkých bodov umiestnili v striebornom pásme. 

          • Sweetcup 2015

          • Dňa 19. februára 2015 sa na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Prešove uskutočnil  13. ročník súťaže kuchárov, cukrárov a aranžérov Sweetcup 2015 aj s medzinárodnou účasťou. Témou tohto ročníka bolo 21. storočie. Súťažiaci v odbore kuchár pripravovali 3 porcie ľubovoľného dezertu, ktorý následne servírovali a prezentovali odbornej porote v reštaurácii Sen. Súťaže kuchárov sa zúčastnilo 17 škôl zo Slovenska a zahraničia (Poľska a Ukrajiny).  Našu školu reprezentoval žiak IV. A triedy Richard Kalanin, ktorý sa  v silnej konkurencii umiestnil v zlatom pásme.

            Srdečne blahoželáme

            Sweetcup 2015

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny

            Oznamujeme žiakom, že v zmysle Pedagogicko-organizačných pokynov MŠ SR
            na školský rok 2014/2015
            budú v dňoch 23. februára 2015 – 27. februára 2015 jarné prázdny.


            Nástup žiakov do školského internátu po jarných prázdninách je 1. marca. 2015 (nedeľa).

            Vyučovanie podľa rozvrhu hodín začne 2. marca 2015.

             

            Ing. Glória Michalidesová

            riaditeľka školy

          • Olympiáda v ANJ

          • Dňa 5.12.2014 sa na Hotelovej akadémii konala Olympiáda v anglickom jazyku. Naši študenti súťažili v kategórii 2A a kategórii 2B. V kategórii 2A sa umiestnili:
            1. Jakub Rada II.AH
            2. Natália Bikárová II.BH
            3. Radka Hnátová II.BH Viktória Babjaková II.BH Diana Peláková II.BH
            V kategórii 2B sa umiestnili:
            1. Erik Pankovčin IV.BH
            2. Radoslav Link IV.A
            3. Richard Kalanin IV.A
            Dňa 15.01.2015 nás Jakub Rada II.AH a Erik Pankovčin IV.BH reprezentovali na obvodnom kole, ktoré sa konalo na Gymnáziu arm. gen. L. Svobodu, kde v silnej konkurencii získali veľmi pekné umiestnenie: Erik Pankovčin IV.BH – 5.miesto a Jakub Rada II.AH – 9.miesto. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!
            Mgr. Gabriela Ivaničová

          • Sociálne štipendiá

          • Dôležitý oznam pre všetkých žiakov, ktorí poberajú štipendium v školskom roku 2014/2015

            V mesiaci február 2015 je potrebné nanovo doručiť všetky potvrdenia na priznanie štipendia a výpis z klasifikácie za 1. polrok 2014/2015:

            1. z titulu hmotnej núdze - aktuálny doklad z úradu práce o poberaní dávok pomoci v hmotnej núdzi (dátum na potvrdení február 2015)

             

            1. z titulu životného minima - zdokladovať príjem za kalendárny rok 2014

             

            Termín na doručenie všetkých dokladov: 27. 02. 2015

            Miesto doručenia: sekretariát školy alebo zástupkyňa RŠ Ing. Mariana Chudíková

             

            Bližšie informácie u Ing. Chudíkovej (zoznam potrebných dokladov - je uvedený aj na žiadosti).

             

            !!! Žiakom, ktorí v mesiaci február nepredložia doklady alebo na základe predložených dokladov nespĺňajú podmienky na poberanie štipendia v druhom polroku riaditeľka školy vydá rozhodnutie o odňatí (zrušení) štipendia s účinnosťou od 1.2.2015 !!!

             

          • Rodičovské združenie

          • Pozývame  zákonných zástupcov žiakov na triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa budú konať dňa 15. januára 2015 (štvrtok) v čase od 15.00 do 16. 00 v jednotlivých triedach formou konzultácií.

          • Vianočná akadémia

          • Posledný vyučovací deň pred vianočnými prázdninami tradične patril Vianočnej akadémii, ktorá bola plná tanca, spevu a hudby. V Centre voľného času sa v piatok 19. 12. 2014 svojim spolužiakom aj učiteľom predstavili žiaci Hotelovej akadémie, aby  ukázali svoj talent, spríjemnili prítomným predvianočné obdobie a symbolicky sa rozlúčili s rokom 2014.

            V troch choreografiách sa predstavil FS Chemlon (Viktória Kertészová z II. AH, Lukáš Mjachký z II.A,  Veronika Andiľová z IV. AH a ich taneční partneri), žiačky ZUŠ v Humennom, ktorú navštevuje aj Dominika Blahníková z II. AH zatancovali kankán aj hip – hop a Freestyle predviedol  Jozef Tokár z II.B. Na husliach zahrala Martina Mergová z I. AH, gitarové duo (Kristián Ficik a Samuel Skoupil z II. BH) dopĺňala spevom Katarína Kislanová z II. AH. Koniec kultúrneho programu patril školskej kapele Hotelofka band v zložení Silvester Michalenko, III. AH – gitara a spev, Richard Kočík, II. A – bassgitara, Daniel Petruška, III. A – bicie a ich originálnemu prevedeniu troch skladieb od skupiny INE KAFE.

            Nasledovalo vyhlásenie výsledkov súťaže o najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy, ktorú vyhlásila Žiacka školská rada 1. decembra. Predseda ŽŠR Tomáš Šudík poďakoval triedam, ktoré sa do súťaže zapojili a skrášlili svoje triedy originálnou výzdobou. Na 1. mieste sa umiestnila II. BH, na 2. mieste IV. A a na 3. mieste I. A. Víťazná trieda získala sladkú odmenu.

            V závere programu riaditeľka školy vyhlásila výsledky súťaže o najlepšiu vianočnú kapustnicu, ktorá sa konala v utorok 16. decembra v rámci Dňa otvorených dverí , odovzdala ceny víťazom a prihovorila sa všetkým prítomným, zaželala im krásne vianočné sviatky , veľ a šťastia a zdravia v novom roku.

            Vianočná akadémia

          • Vianočný príhovor

          • V rýchlom behu dní nášho uponáhľaného sveta sa priblížil čas Vianoc. Čas sviatočný, čas výnimočný, čas priam zázračný. Vošiel do našich príbytkov so všetkým, s čím spájame najkrajšie sviatky roka.

            Priniesol nám prívetivosť, znášanlivosť, láskavosť a potešenie, ktoré sa ako prirodzené vlastnosti človeka na Vianoce prejavujú v najčistejšej podobe úprimnosti ľudských citov. Cítime vzájomnú spolupatričnosť, náklonnosť svojich najbližších, no hlavne cítime vôňu domova. To nás v duchu tradícií zvoláva k mamám a otcom, jednoducho tam, kde sme doma. Veď Vianoce sú predovšetkým sviatkami rodiny a domova. Verím, že sa všetci zídeme pri prestretom stole preplnenom sviatočnými a tradičnými jedlami a vyzdobenom stromčeku.

            No nielen to. Verím, že spoločné stretnutie v rodinnom kruhu sa bude niesť v neopakovateľnej atmosfére a pohode pri stromčeku, pod ktorým budú menšie či väčšie prekvapenia. K našim Vianociam patrí aj dodržiavanie zvykov našich predkov a všetci vieme, že bez tradícií nie sú Vianoce tými pravými. Preto v príjemnom teple domovov iste budú znieť aj vianočné koledy a vinše.

            Vianočné sviatky plné láskavosti, porozumenia, spokojnosti a srdečnosti máme zafixované my starší, učitelia, a radi toto posolstvo odovzdávame zase našim žiakom. Nech čistá krása a úprimnosť sprevádzajúca vianočné sviatky pretrvá aj v ďalších generáciách. Lebo človek potrebuje k životu tak málo, nepotrebuje len najnovšie výdobytky vedy a technického pokroku, ale ukazuje sa, že najviac potrebuje práve lásku, pochopenie a vľúdnosť. Dôležitý je pocit, že máte v blízkosti seba spriazneného človeka, ktorý vám rozumie a vie a chce vám pomôcť.

            Vianoce sú  aj časom kedy máme príležitosť zamyslieť sa, bilancovať končiaci sa rok, prehodnotiť skutky vykonané i nesplnené sľuby. Na to všetko sú Vianoce.

            Želám vám príjemné vianočné sviatky, plné porozumenia, lásky a spokojnosti. Prežite ich v zdraví a šťastí spolu so svojimi blízkymi. Prajem vám aj úspešný vstup do nového roka, nech vás počas neho sprevádza zdravie. Prajem Vám vnútornú silu, stály zmysel pre radosť z malých i veľkých vecí života. Veľa životnej iskry, lásky a potešenia z najbližších a ľudí blízkych Vášmu srdcu. Prajem vám všetkým nádherné Vianoce, pokoj v duši, ktorý nech sa udrží po celý budúci rok.

             

            Ing. Glória Michalidesová

            riaditeľka školy

          • Deň otvorených dverí

          • Deň otvorených dverí v Hotelovej akadémii v Humennom

            V Hotelovej akadémii v Humennom sa každý rok v decembri koná Deň otvorených dverí. Uchádzači o štúdium, ich rodičia a verejnosť majú príležitosť voľne a nezáväzne si prezrieť priestory školy, ako aj oboznámiť sa s jej štruktúrou a aktivitami. V tomto roku sa brány otvorili 16. 12. 2014. Výnimočnosť tohto dňa bola umocnená tým, že škola sa predstavila svojim návštevníkom už v novom šate. Novučičká fasáda a nápis na čelnej strane budovy priviedli návštevníkov bezpečne na miesto konania.

            Žiaci školy v spolupráci s učiteľmi a majstrami odborného výcviku pripravili pre všetkých zaujímavý program spojený s prezentáciou svojich zručností a nových foriem vyučovania, ktoré sa na škole realizujú vďaka projektu Premena tradičnej školy na modernú s názvom Gastronómia po novom.

            V školskej jedálni sa prezentovali pri príprave slávnostných tabúľ, miešaných nápojov, flambovaných palaciniek a vianočnej kapustnice. Túto mali možnosť návštevníci aj ochutnať a spomedzi deviatich druhov pripravených žiakmi podľa domácich receptov vybrať tú najlepšiu. Víťazné družstvá boli ocenené na Vianočnej akadémii v piatok 19. 12. 2014.

            Príprava flambovaných palaciniek a miešaných nápojov očarili nielen šikovnosťou našich študentov, ale aj svojou vynikajúcou chuťou a boli vyhľadávané najmä žiakmi základných škôl. Zaujímavá bola prezentácia zahraničnej praxe žiakov školy na Cypre,  v Grécku, Taliansku a Švajčiarsku, ktorej sa  pravidelne zúčastňujú už niekoľko rokov.

            Na prvom poschodí sa všetci mohli oboznámiť so systémom výučby po novom. Hravou formou riešili interaktívne cvičenia z rôznych oblastí, vyskúšali po anglicky hovoriace interaktívne perá a kódované učebnice, prezreli si vytvorené učebné materiály šité na mieru pre potreby školy. Osvojovanie desaťprstovej  hmatovej metódy im predviedli starší spolužiaci už na počítačoch v novom programe ATF – všetkými desiatimi. Pozornosť pútali aj ukážky porciovania jablka, banánu a pomaranča a zdobenie perníkov, ktoré si mohli vyskúšať. Pomáhali im starší žiaci, ale aj natočené videosekvencie. V ďalších dverách im podali informácie o študijných programoch, realizovaných odborných exkurziách, spolupráci s hotelmi vo Vysokých Tatrách a Medzilaborciach, oboznámili ich so spôsobom konania praktickej časti maturitnej skúšky.

            Vianočne vyzdobená školská reštaurácia SIESTA očarila bohatými studenými misami, vyrezávaným ovocím a zeleninou, cukrárskymi dobrotami ale aj  nádhernými  slávnostnými tabuľami a ikebanami. Žiaci naplno využili nadobudnuté zručnosti a vlastnú tvorivosť.

            Po potulkách po škole sa nakoniec účastníci DOD presunuli do telocvične školy, kde svoju činnosť prezentovala zatiaľ jediná športová trieda so zameraním na volejbal.

            V tento čarovný deň sme boli zároveň svedkami slávnostného odovzdania vynovenej fasády budovy školy. Zúčastnili sa jej pozvaní hostia, poslanci PSK: MVDr. Ján Ferko, Ing. Michal Druga, zástupcovia dodávateľskej organizácie Costruo Lučenec Ing. Jozef Princz a Róbert Bene a Ing. arch. Ľubomír Gramata.

            Záver dňa patril slávnostnej recepcii, na ktorej sa zúčastnili pozvaní hostia a zamestnanci školy. Všetky dobroty pripravili a prítomným ponúkli žiaci školy, ktorí po celý deň boli znakom toho, že všetok čas, ktorí im učitelia a majstri odborného výcviku venujú stojí naozaj za to. Už teraz sa tešíme na december 2015.

            Fotografie z tohto prekrásneho podujatia si pozrite vo fotogalérii školy:

            Deň otvorených dverí

          • Medzinárodný deň študentstva a Deň boja za slobodu a demokraciu

          • Medzinárodný deň študentstva a Deň boja za slobodu a demokraciu

             

            Dňa 17. novembra si pripomíname dve historické udalosti. V roku 1939 nacisti v reakcii na demonštrácie československých študentov proti okupácii Československa a proti zabitiu študenta medicíny Jana Opletala, ktorý patril k prvým obetiam fašizmu u nás, uzavreli české vysoké školy, popravili 9 študentov a viac ako 1 000 ich poslali do koncentračných táborov.  Ako spomienku na rozpútanie fašistického teroru proti českým vysokým školám a ich študentom v roku 1939 Medzinárodný zväz študentstva v roku 1941 na manifestácii solidarity s českými študentmi v Londýne vyhlásil 17. november za Medzinárodný deň študentstva. V roku 1989 si v tento deň študenti v uliciach opäť pripomenuli smrť medika Jana Opletala, zatvorenie vysokých škôl a súčasne protestovali proti komunistickému režimu. Demonštrácia za slobodu a demokraciu v Prahe, ktorá bola potlačená policajnými zložkami, vyvolala solidaritu občanov Československa, ktorí sa postavili proti policajnému násiliu, politickému útlaku a neslobode. Všetky akcie, ktoré sa odohrávali na uliciach, prebiehali pokojnou cestou a vyústili do tzv. „Nežnej revolúcie“ a umožnili slobodné demokratické voľby. Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2001 rozhodli, že 17. november bude naším štátnym sviatkom ako Deň boja za slobodu a demokraciu.

            Zdroj: Verejný ochranca práv

            http://www.vop.gov.sk/medzinarodny-den-studentstva-a-den-boja-za-slobodu-a-demokraciu

          • Seminár o pive

          • Dňa 29.10.2014 sa v reštaurácii Siesta uskutočnil vzdelávací seminár o pive. Na seminári, pod dohľadom učiteľov a majstrov odbornej výchovy, sa zúčastnili žiaci III. AH a III. B triedy Hotelovej akadémie v Humennom. Seminár bol zameraný na zvyšovanie pivnej kultúry na trhu podľa vzdelávacieho programu „Cervesario pivná akadémia“. Prednášaná bola výroba piva, základné vlastnosti hotového piva, zásady správnej starostlivosti o pivo na prevádzke a najmä správne čapovanie a podávanie piva. 33 zúčastnených žiakov bolo na záver programu písomne preskúšaných z predmetných pivných oblastí. Z dôvodu zistenia   spätnej väzby odpovedali aj  na 10 otázok zameraných na zistenie spokojnosti s priebehom školenia a po nej získali na svoje meno  osvedčenie o úspešnom absolvovaní pivného školiaceho programu „Cervesario pivná akadémia“. Poďakovanie patrí zástupcom spoločnosti  Pivovary Topvar, a.s. – obchodnému sládkovi Dr. Ing. Jánovi Pírymu a Valterovi Thinschmidtovi senior servisnému technikovi, ktorí seminár po technickej a organizačnej stránke zabezpečili.

            Žiakom k získaniu osvedčenia blahoželáme !

            Fotoalbum

          • Kuchár zemplína 2014

          • Dňa 15.10.2014 sa žiaci Hotelovej akadémie v Humennom zúčastnili II. ročníka súťaže KUCHÁR ZEMPLÍNA 2014 spojenej s výstavou jedál a slávnostných tabúľ v reštaurácii Dúha Michalovce. Žiakov pripravili majstri Ing. R. Stanko a Ing. B. Balážová. Činnosť súťažiacich pozorným okom sledovala odborná komisia. V odbore kuchár súťažil žiak IV.A triedy Torhan Jakub, ktorý pripravil pokrm na určenú tému JESEŇ NA TANIERI a obsadil 1. miesto.  Družstvo odboru čašník, servírka žiačok z III.B triedy v zložení Basarabová  Martina  a Jakubová  Alžbeta pripravilo slávnostnú tabuľu s tematikou FAREBNÁ JESEŇ a  tiež sa umiestnilo na 1. mieste. Po vyhlásení výsledkov boli odovzdané diplomy, pohár pre víťaza a vecné ceny.

            K prvým miestam im srdečne blahoželáme.

            Fotoalbum

          • Eurocup 2014

          • Hotelová akadémia v Prešove po roku opäť dala priestor šikovným barmanom v rámci medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup, ktorú v spolupráci s ďalšími organizáciami a sponzormi organizovala už po 22 krát. Eurocup je jednou z najväčších súťaží pre juniorských barmanov v Európe. V tohtoročnom 22. ročníku, ktorý sa konal pod záštitou predsedu PSK MUDr. Petra Chudíka sa do súťaže prihlásilo 28 družstiev zo Slovenska a 10 družstiev zo zahraničia, čo je nesporne dôkaz atraktívnosti a zaujímavosti súťaže medzi školami nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Tento rok zahraničie zastupovali školy z Čiech, Maďarska, Poľska, Slovinska, Ukrajiny a Portugalska. Dňa 22.10.2014 na súťaži našu školu zastupovali študenti tretieho a štvrtého ročníka hotelovej akadémie. Žiačka Valentína Durňáková (IV.BH) a Dávid Balko (III.AH) si zo súťaže doniesli bronzové medaile. Je krásne, že i v našej uponáhľanej dobe, keď mnoho mladých nevie, ako naložiť so svojim voľným časom, existuje súťaž akou je Eurocup. Čo dodať na záver? Tešíme sa na ďalší ročník barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2015.

            Fotoalbum

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje