Aktivity školy

        • Danubius Gastro Bratislava
          • Danubius Gastro Bratislava

          • V rámci krúžku VIAC AKO PENIAZE v dňoch 28.01. - 29.01.2016  absolvovali odbornú exkurziu  žiaci III.BH, IV.AH a V.AH  na  už  23. ročník Medzinárodného veľtrhu  gastronómie Danubius Gastro  Bratislava. Súčasťou tohto veľtrhu bol aj 22. ročník veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, Poľovníctvo a oddych 23. Medzinárodná špecializovaná výstava, Wellness  a fitness 8. Medzinárodná špecializovaná výstava, Exposhop 16. výstava strojov a technológií pre obchody, Gastropack 15. výstava obalových materiálov a baliacej techniky.   

            Súčasťou exkurzie bola prehliadka historickej časti mesta, kde si žiaci prezreli  najnavštevovanejšie pamiatky Bratislavy, a to Bratislavský hrad,  Starú radnicu, Primaciálny palác, Michalskú bránu a večer ich  ohúril krásne vysvietený Modrý kostolík.  

            29.01.2016 na žiakov  čakalo  výstavisko Incheba, kde  sme mohli vidieť  ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva, od profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu.  Neodmysliteľnou súčasťou Danubius  Gastro boli sprievodné podujatia, ktoré porovnávali zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov.

            Osobnou účasťou sme podporili aj našich žiakov Dávida Balka a Tatianu Timurovú, ktorý sa zúčastnili na barmanskej súťaži Master Cup.

            Okrem toho nás čakali špecializované výstavy Poľovníctvo a Oddych, Wellness a Fitness, výstava obalových materiálov a baliacej techniky. Veľtrh ITF Slovakiatour nám poskytol  komplexný cestovateľský servis. Mohli sme  porovnať ponuky viac ako 40 cestovných kancelárií, ale aj expozície  jednotlivých regiónov, krajín, miest a obcí. 

            Žiaci sa takejto výstavy zúčastnili po prvýkrát. Mnohí neboli v Bratislave ešte nikdy a tak majú  nezabudnuteľný  zážitok z tejto exkurzie. 

            Informácie o tomto veľtrhu nájdete aj na stránke http://www.incheba.sk/vystavy/danubius-gastro-2/kontakt.html?page_id=9634

          • Sweetcup 2016

          • Dňa 12. februára 2016 sa v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Prešove uskutočnil  14. ročník súťaže kuchárov, cukrárov a aranžérov Sweetcup 2016 aj s medzinárodnou účasťou. Témou tohto ročníka bolo „S láskou zmeníš kúsok seba“. Súťažiaci v odbore kuchár pripravovali 3 porcie ľubovoľného dezertu, ktorý následne servírovali a prezentovali odbornej porote v reštaurácii Sen. Súťaže kuchárov sa zúčastnilo 17 škôl zo Slovenska a zahraničia (Poľsko, Ukrajina). Našu školu reprezentoval žiak III. A triedy Viktor Kočik, ktorý sa  umiestnil v bronzovom pásme.

            Srdečne blahoželáme

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok 

          • Seminár o pive

          • Dňa 11. 02. 2016 zástupcovia spoločnosti Pivovary Topvar – Dr. Ing. Ján Píry a  Valter Thinschmidt realizovali na našej škole pivné vzdelávanie pre študentov pod názvom „Cervesario – pivná akadémia“. 4  hodinový a pozostával zo všetkých teoretických a praktických oblastí pivnej problematiky - suroviny, výroby piva, vlastností a parametrov pív a zásad starostlivosti o pivo na prevádzkach. Súčasťou kurzu bola aj ukážka správnych a nesprávnych techník čapovania piva. Tréning čapovania piva pre študentov patril medzi najzaujímavejšiu časť programu. Počas prezentácie bolo  k nahliadnutiu  kompletné technické príslušenstvo celej výčapnej techniky. Na kurze sa zúčastnilo 38 žiakov z tried III. AH, III. BH a III. A. Srdečne ďakujeme za prezentáciu zástupcom spoločnosti Pivovary Topvar. V závere kurzu, po úspešnom testovaní, študenti dostali pivný certifikát.   Žiakom k získaniu certifikátov blahoželáme.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok

          • Prezentácia Podnikovohospodárskej fakulty so sídlom v Košiciach

          • Žiaci IV. A, V. AH a V. BH sa dňa 08. 12. 2015 zúčastnili prezentácie Podnikovohospodárskej fakulty so sídlom v Košiciach. Ing. Jozef Gajdoš, PhD. Predstavil jednotlivé študijné odbory, ktoré ponúka na všetkých troch stupňoch vysokoškolského štúdia, ponúkané v Košiciach a na pedagogickom pracovisku v Michalovciach. Išlo hlavne o tieto odbory:
            na prvom stupni štúdia- odbor: Ekonomika a manažment podniku
             - odbor: Obchodné podnikanie

            na druhom stupni štúdia: - odbor: Ekonomika a manažment podniku so zameraním na finančné riadenie podniku
            na treťom stupni štúdia: - odbor Ekonomika a manažment podniku.
            Oboznámil ich s podmienkami prijímacích skúšok i štúdia na jednotlivých odboroch, s upozornením na možnosti uplatnenia študentov v praxi.
            Prezentácie sa zúčastnil i náš bývalý žiak Jozef Lukáč. Ako študent 5. ročníka danej fakulty, im uviedol svoj vlastné skúsenosti zo štúdia a predstavil „študentský“ život na internáte.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok  

          • Vyhodnotenie súťaže v marketingu

          • Dňa 04. 02. 2016 sa vyhodnotila súťaž v marketingu, ktorá bola určená žiakom piateho ročníka odboru hotelová akadémia. Žiaci mali zhotoviť pozvánku a leták na ľubovoľné spoločenské podujatie, prípadne na praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky. Viaceré návrhy žiakov boli veľmi pekné, takmer na profesionálnej úrovni. Po dohode  žiakov V. AH, V. BH a vyučujúcej Ing. Ivety Obšitníkovej víťazmi sa stali:

            V. AH – Monika Legdanová

            V. BH – Jana Kosťová.

            Víťazom srdečne blahoželáme.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok  

          • Stredoškolské štipendiá

          • Dôležitý oznam

            pre všetkých žiakov, ktorí poberajú štipendium v školskom roku 2015/2016

            V mesiaci február 2016 je potrebné nanovo doručiť všetky potvrdenia na priznanie štipendia a výpis z klasifikácie za 1. polrok 2015/2016 (nová žiadosť sa nepodáva).

            Potrebné doklady:

            1. z titulu hmotnej núdze - aktuálny doklad z úradu práce o poberaní dávok pomoci v hmotnej núdzi (dátum na potvrdení február 2016)
            1. z titulu životného minima - príjem za kalendárny rok 2015 (všetky doklady)

             

            Termín na doručenie všetkých dokladov: 29. 02. 2016

            Miesto doručenia: sekretariát školy

            Bližšie informácie na sekretariáte (zoznam potrebných dokladov).

            !!! Žiaci, ktorí v mesiaci február nepredložia doklady alebo na základe predložených dokladov nespĺňajú podmienky na poberanie štipendia v druhom polroku riaditeľka školy vydá rozhodnutie o odňatí (zrušení) štipendia s účinnosťou od 1.2.2016 !!!

          • Angličtinár roka 2015/2016

          • 27.1. 2016 sa 14 študenti našej školy zúčastnili tohtoročného kola súťaže Angličtinár roka 2015/2016. 

            Cieľom súťaže je motivovať študentov k štúdiu anglického jazyka a tých najlepších odmeniť za ich vedomosti. Súťaž zároveň umožňuje študentom porovnať ich jazykovú úroveň s rovesníkmi na Slovensku a v Českej republike.

            Najlepšie výsledky dosiahli títo študenti:

            1. Patrik Reby  II. AH
            2. Erik Pankovčin  V. BH
            3. Katarína Kislanová  III. AH
            4. Terézia Lazorová  I. A
            5. Jakub Rada  III. AH, Enrico Citrjak  V. BH

                   

            Tešíme sa a blahoželáme :)
          • Vianočná akadémia

          • Posledný vyučovací deň pred vianočnými prázdninami tradične patril Vianočnej akadémii, ktorá bola plná tanca, spevu a hudby. V Centre voľného času sa v utorok 22. 12. 2015 svojim spolužiakom aj učiteľom predstavili žiaci Hotelovej akadémie, aby  ukázali svoj talent, spríjemnili prítomným predvianočné obdobie a symbolicky sa rozlúčili s rokom 2015.
            Na záver programu boli vyhlásené výsledky dvoch súťaží, ktoré sa uskutočnili na škole v mesiaci december. Jednou z nich bola súťaž vyhlásená Žiackou školskou radou o najkrajšiu vianočnú výzdobu triedy. Mnohé triedy sa do tejto súťaže trvajúcej od 1. decembra zapojili a skrášlili si triedu originálnou výzdobou. Najlepšie sa to podarilo V. AH, ktorá suverénne vyhrala. Na 2. mieste skončila trieda IV. B a na 3. mieste I. AH a II. A.

            Druhou súťažou, ktorá sa už tradične spája s DOD, je súťaž o najlepšiu vianočnú kapustnicu. Do súťaže sa zapojilo 8 dvojíc a o víťazovi rozhodli účastníci dňa otvorených dverí, ktorí mali možnosť kapustnice ochutnať a následne odovzdať hlas. Riaditeľka školy spolu so zástupcom pre praktické vyučovanie poďakovali všetkým súťažiacim, vyhlásili výsledky a odovzdali ceny pre najlepších.
            Záverečné slovo patrilo riaditeľke školy. Prihovorila sa všetkým prítomným, zaželala im krásne vianočné sviatky, veľa šťastia a zdravia v novom roku.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok

          • EUROCUP 2015

          • Dňa 11.11.-12.11.2015 sa konal 23. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže juniorov Eurocup 2015 v Prešove.Súťaž pozostávala z jednotlivých kategórií: 1. písomný test z oblasti barmanstva, 2. Before dinner cocktail, 3. Soft drink. Súťaže sa zúčastnilo 74 súťažiacich zo slovenských škôl a zo zahraničia. Tento rok na súťaži malo svoje zastúpenie Slovinsko, Ukrajina, Poľsko, Portugalsko, Maďarsko a Česko. Humenskú hotelovú akadémiu a mesto Humenné reprezentovali dvaja žiaci. Dávid Balko z IV.AH a Valentína Durňáková z V.BH. Súťažiace žiačky pripravovala a počas celej akcie sprevádzala pani učiteľka Ing. Lucia Bučková. Žiaci sa umiestnili v bronzovom pásme hodnotenia. 
            Už teraz sa tešíme, že si to na budúci rok znova zopakujeme.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok

             

          • Odborná exkurzia o víne

          • V dňoch 14. – 15. decembra 2015 sa žiaci II.AH zúčastnili odbornej exkurzie. Vďaka bývalému žiakovi Davidovi Winterovi navštívili vinárstvo Elesko, vinárstvo Château Topoľčianky a aj vinotéku Winter Wine Club v Záhorskej Bystrici. Cieľom exkurzie bolo získať viac informácií o víne – jeho histórii, druhoch, spôsobe výroby, skladovaní a podávaní. Žiaci boli ubytovaní trojhviezdičkovom hoteli Chopin v Bratislave.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok  

          • Rodičovské združenie

          • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov, že rodičovské združenie formou konzultácii v jednotlivých triedach sa uskutoční 14. 01. 2016 v čase od 15.00 - 16.00.

          • ZAHRANIČNÁ PRAX PRE ŠTUDENTOV – CYPRUS, GRÉCKO

          • V dňoch 1. 12. 2015 a 9. 12. 2015 sa v priestoroch reštaurácie Siesta uskutočnili prezentácie možnosti vykonávania zahraničnej praxe v roku 2016 v destináciách Cypru a Grécka. Na prezentáciách sa zúčastnili žiaci III. AH, III. BH a prihlásení žiaci na zahraničnú prax zo IV. AH triedy. Ponuku zahraničnej praxe, podmienky účasti, pracovné podmienky a hotely v Grécku a na Cypre aktuálne pre rok 2016 študentom opäť radi predstavili a priblížili zástupcovia Global Contrakt s.r.o. (pani Hrebíková) a predstavitelia hotelovej spoločnosti Constantino Bros z Cypru (Demetris Demetriou). Zástupcovia tejto spoločnosti si zároveň na výberovom konaní vybrali na zahraničnú prax 5 žiakov našej školy, ktorí prejavili záujem pracovať pre hotelovú sieť Constantino Bros. Ďalšie výberové konania pre jednotlivé hotely sa budú robiť v priebehu mesiacov január a február 2016. V prípade záujmu    študentov, je potrebné si vyplniť prihlášku. Všetky bližšie informácie nájdete na http://www.globalcontract.sk/studenti.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok

             

          • KURZ BARISTOV

          • V dňoch 14. – 16. 12.2015 bol na našej škole realizovaný baristický kurz. Lektorom kurzu bol Mgr. Pavol Krajňak. Baristického kurzu sa zúčastnilo 7 žiakov, ktorí získali certifikát o úspešnom absolvovaní.

            Pozrite si galériu z tejto akcie kliknutím na vyššie uvedený obrázok

             

             

          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok 10. decembra sa uskutočnil na škole tradičný Deň otvorených dverí. Brány školy sa otvorili a široká verejnosť, no najmä žiaci základných škôl, ich rodičia a učitelia mali možnosť nazrieť dovnútra a zistiť ako to u nás funguje.

            Po vstupe do školy sa každého návštevníka ujali žiaci školy a  sprevádzali  ho po celý čas jeho návštevy. Prehliadka začínala v školskej jedálni, kde žiaci študujúci v odbore čašník, servírka a v odbore hotelová akadémia pripravili výstavu slávnostných tabúľ s tematikou Vianoc, Silvestra a Nového roka. Kúsok ďalej ponúkali hosťom barmanskú show a pred ich zrakom miešali rôzne nealkoholické nápoje.  O ich skvelej chuti sa mohli prítomní presvedčiť.  Paletu študijných a učebných odborov, krúžkov, akcií, množstvo aktivít, na ktorých sa škola zúčastňuje

            prezentovali žiaci piateho ročníka vo svojom infostánku. Žiaci rôznych ročníkov študijného odboru kuchár sa zase blysli prípravou vianočnej kapustnice podľa vlastnej receptúry. Každý mohol ochutnať osem druhov rôznych  kapustníc a na záver tú najlepšiu oceniť vhodením lístočka s jej číslom do pripravenej hlasovacej urny. Víťazi budú odmenení na Vianočnej akadémii, ktorá sa uskutoční 22. decembra v centre voľného času.

            Potulky po škole pokračovali na prvom poschodí. Tu sa mohli prítomní zoznámiť so systémom vyučovania na škole. Využívanie moderných didaktických prostriedkov predvádzali prváci na angličtine, druháci a tretiaci ukazovali šikovnosť všetkých desiatich prstov  na nových počítačoch v programe ATF - všetkými desiatimi. V ďalšej učebni štvrtáci informovali o svojich zážitkoch a skúsenostiach zo

            zahraničnej praxe na Cypre a v Grécku, o kúsok ďalej zase piataci o tom, čo ich čaká pri praktickej časti odbornej zložky a aká je spolupráca školy s hotelmi vo Vysokých Tatrách a v Medzilaborciach. Pozornosť pútali aj ukážky porciovania ovocia, zdobenie perníkov a skladanie obrúskov, ktoré si mohli vyskúšať.

            Školská reštaurácia SIESTA očarila výstavkou jedál – mäsové variácie, dekoratívne vyrezávané ovocie a zelenina, perníkové prekvapenia, rybacie špeciality, tradičné vianočné pečivo a torty. Nielen zrak, ale aj chuť si prišla na svoje. Prítomní mohli porovnať rôzne druhy pizze, chlebíkov,  chuťoviek,  perníkov, ovocia a  vianočného pečiva. Maškrty dopĺňali flambované palacinky, pripravená čokoláda a horúce ovocné nápoje. Šikovnosť žiakov prezentovali ďalšie slávnostné tabule a nádherné vianočné ikebany.

            Cesta končila ukážkou učební technológie prípravy pokrmov, ktoré boli v tomto roku vybavené  novučičkým zariadením a inventárom a v školskej telocvični.

            Všetko, čo pripravili žiaci školy počas celého dňa,  iba potvrdilo, že čas, ktorý im venujeme stojí za to.


            Ing. Mariana Chudíková   

            riaditeľka školy   

          • Organizácia vyučovania - 8. januára 2016

          • Voľno udelené riaditeľkou školy

            Oznamujeme žiakom školy, že z prevádzkových dôvodov  (na základe odporúčania ministra školstva) dňa 08. 01. 2016 nebude v škole prebiehať teoretické ani praktické vyučovanie.

            Začiatok vyučovania po vianočných prázdninách - 11. január 2016 (pondelok). Vyučovanie začína II. zmenou.

            Ing. Mariana Chudíková, RŠ

             

             

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Školské kolo olympiády v anglickom jazyku sa konalo na našej škole dňa 7.12.2015. V kategórii 2A súťažili 5 žiaci a v kategórii 2B 4 žiaci. Súťažiaci podali výkony, ktorými sa prezentovali v písomnej časti a predviedli komunikačné zručnosti pri rozhovore na určitú tému a opise obrázkov. O víťazoch rozhodli body, ktoré získali v ústnom prejave.

            Poradie súťažiacich v školskom kole:

            Kategória 2A

            1. Patrik Reby II. AH
            2. Katarína Krámová I. AH
            3. Terézia Lazorová I. A

            Kategória 2B

            1. Erik Pankovčin V. BH
            2. Dominika Lechanová V. AH
            3. Viktória Jakubovičová V. AH

            Víťazom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v obvodnom kole!

          • Exkurzia vo Vihorlatskej knižnici

          • Dňa 10.12. 2015 sa žiaci I.A zúčastnili exkurzie vo Vihorlatskej knižnici, kde sa oboznámili s poskytovanými službami, so spôsobom výpožičiek a online katalógom. Veríme, že táto návšteva prispeje k zvýšeniu záujmu o knihy a literatúru.

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia, Štefánikova 28, Humenné
      • tel/fax: +421 57 7752394 - sekretariát, riaditeľka školy, tel: +421 57 7755144 - ústredňa, tel: +421 57 7754134 - technicko-ekonomický úsek, tel: +421 57 7885490 - zástupca RŠ pre teoretické vyučovanie, tel: +421 57 7750337 - zástupca RŠ pre praktické vyučovanie, email na zodpovednú osobu GDPR: zodpovednaosobahahe@gmail.com
      • Štefánikova 28, 066 01 Humenné Slovakia
      • IČO: 17078393
      • DIČ: 2021217231
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje